Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde denize açılan balıkçı tekneleri 6 ton 240 kilogram hamsi ile döndü.
Kastamonu’da hamsi bolluğu yaşanıyor. Denize açılan balıkçılar, karaya kasalar dolusu hamsi ile dönüyor. Dün denize açılan balıkçı teknelerinden karaya 6 ton 240 kilogram hamsi çıkartıldı. Son 2 haftadır yaşanan hemsi bolluğu balıkçıların yüzünü güldürüyor. İlçede bulunan Ginolu Balıkçı Barınağına 14 günde toplam 19 ton 50 kilogram hamsi çıkartıldı.
Karaya çıkartılan hamsiler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyor. Ekipler, balıkların avlanabilir boyutta olup olmadığını ölçüyor. Ekiplerce yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı.


Kastamonu’da hamsi bereketi sürüyor
Yağlıdere Deresi’nde kaybolan amca Sedat Çelik’in cansız bedenine 4 gün sonra ulaşıldı.
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde 23 Mayıs tarihinde balık avlamak için yeğeni ile birlikte dereye giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Sedat Çelik’in cansız bedenine, olay yerinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta ulaşıldı.
Sedat Çelik, yeğeni ile birlikte Yağlıdere Deresi’nde balık avladığı sırada akıntıya kapılarak kayboldu. Olayın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları 4 gündür aralıksız sürdürülüyordu.
Dron destekli yürütülen çalışmalarda, Kaşdibi köyü köprüsü civarında dere içerisinde bir görüntü tespit edildi. Bunun üzerine belirtilen bölgede yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda Sedat Çelik’in cansız bedenine ulaşıldı.
Dereden çıkarılan Çelik’in cenazesi Yağlıdere Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

