Kastamonu’da haber alınamayan yaşlı adam evinde bitkin halde bulundu - Karabük Haber Postası
kastamonuda haber alinamayan yasli adam evinde bitkin halde bulundu 1IXNcVOB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Aralık, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da haber alınamayan yaşlı adam evinde bitkin halde bulundu

Kastamonu’da 10 gündür kendisinden haber alınamayan yaşlı adam konutunda bitkin halde bulundu.

Olay, Onsalar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, mahalledeki konutunda yalnız yaşayan Y.A.’dan (57) 10 gündür haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine Y.A.’nın yaşadığı meskene sıhhat ve polis grupları sevk edildi. Konuta giren gruplar, Y.A.’yı bitkin halde buldu. Sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan Y.A., Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Hayati tehlikesi bulunmayan Y.A.’nın uzun müddettir yemek yemediği ve soğukta kaldığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 3
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Nisan, 2026 14:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’ten Su Verimliliği Yarışmasında büyük başarı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından su verimliliği ve tasarrufu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmada Karabük’ten öğrenciler önemli dereceler elde ederek büyük bir gurur yaşattı.

81 ilden on binlerce eserin katıldığı yarışmada, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde resim, afiş, şiir, kompozisyon ve müzik (solo/grup) kategorilerinde değerlendirmeler yapıldı. Toplam 68 bin 616 eserin yarıştığı organizasyonda yalnızca 45 eser ödül almaya hak kazanırken, Karabük’ten 3 eser dereceye girmeyi başardı.

Başarılı öğrenciler, 27 Nisan 2026 tarihinde Ankara’da Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende ödüllerini aldı.

KARABÜK’ÜN GURUR TABLOSU

Yarışmada Karabük’ü temsil eden öğrencilerin elde ettiği dereceler şöyle oldu:

Resim Kategorisi (İlkokul): Karabük Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Defne Yurttaş, Türkiye birincisi olarak dizüstü bilgisayar ödülünün sahibi oldu. Yurttaş’a danışman öğretmeni Serap Yılmaz rehberlik etti.

Müzik Kategorisi (İlkokul): Karabük Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan Ahmet Nezih Ateş, Emir Erkam Acar, Batuhan Eymen Görgülü, Berat Özkaynak ve Zümra Akad, danışman öğretmenleri Mehmet Yavuz Demir eşliğinde Türkiye ikincisi olarak tablet ödülü kazandı.

Kompozisyon Kategorisi (Ortaokul): Kardemir Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi Ortaokulu öğrencisi Eslim Masal Özışık, danışman öğretmeni Kadriye Çiğdem Kaya ile birlikte Türkiye üçüncülüğünü elde ederek akıllı saat ile ödüllendirildi.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve velilerle bir araya gelerek başarılarından dolayı tebrik etti. Akbaş, su verimliliği gibi hayati bir konuda farkındalık oluşturan bu anlamlı yarışmada Karabük’ün önemli bir başarıya imza attığını belirterek, öğrencilerin sanat, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik alanındaki duyarlılığının örnek teşkil ettiğini ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin