Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2015 07:30 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da ‘Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler’ Projesi Tanıtılıyor

KASTAMONU ’da ‘Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler’ konulu proje tanıtılıyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen aynı zamanda Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin yürütücüsü olduğu “Genç Eller Ahşaba Tarih İşler” projesinin sergi açılışı yapıldı.
Kastamonu’da bir mekanda gerçekleştirilen serginin açılışını, Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı J. Tuğgeneral Faruk Bal, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kayıkçı, Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, Gençlik ve Spor Uzman Yrd. Suphi Çoban ve çok sayıda davetliler yaptı.
Kastamonu’da bulunan Yakupağa Külliyesi, Abdülfettah-ı Veli Türbesi, Atabeygazi Camii, İsa Dede/Maden Dede Türbesi, İbn-i Neccar Camii, Seyyid Ahmet Siyahi Hazretlerinin Türbesi, Hepkebirler Camii, Kays’ül-Hemedani El-asgari Hz. (r.a.), Yılanlı Külliyesi (Taç Kapı), Topçuoğlu Camii, Ferhat Paşa Camii eserlerine ait ahşap üzerine yazılan tanıtıcı bilgileri kapsayan çalışmalar, ziyaretçiler tarafından gezildi. Büyüm beğeni toplayan sergide, proje katılımcısı gençler tarafından tanıtımı yapılan ahşap levhalar, yakın bir zamanda da tarihi mekanların bir parçası olarak montajı yapılacak ve ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Genç Eller Ahşaba Tarih İşler” projesinin sergisini açtıklarını belirten Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Oğuz Kaplan, “Bu projemizde, gençlerin farkındalık oluşturarak, geçmişimize sahip çıkan çalışmalarını görmek bizleri mutlu etti. Unutmayalım ki geçmişini bilmeyen bir nesil bugününü anlayamaz ve yarınını kuramaz. Proje kapsamında yapılan çalışmalar, ilimizde bulunan tarihi mekanları tanıma ve koruma bilincinin gençler tarafından da kabul gördü. Çalışmalara özverili bir şekilde katılan gençlerin ortaya çıkardıkları ürünlerle gurur duyduk. “Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler” proje ekibi, ortaya koyduğu özgün çalışmalarıyla tarihi mekanlara zenginlik katacak, bu mekanların tanınmasında hissedilir bir farkındalık oluşacaktır. Tarihi yapılara montajı yapılacak ahşap tanıtım levhaları, tarihi mekanlarla uyumlu, sıcak estetik değeriyle de ziyaretçilerde ilgi uyandıracaktır. Bu ilgi tarihi yapıların ve manevi şahsiyetlerin gelecek kuşaklara unutulmadan gururla aktarılmasını sağlayacaktır. Bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara ve sergimizi ziyaret ederek bizleri onurlandıran tüm katılımcılara Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun valiligi havzadaki su taskinlarina ivedilikle mudahale edildi can kaybi yok 7a3NXYiN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 08:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun Valiliği: “Havza’daki su taşkınlarına ivedilikle müdahale edildi, can kaybı yok”

Samsun Valiliği, il genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağışların ardından Havza ilçesinde meydana gelen su taşkınlarına ilişkin açıklama yaptı. Valilik, taşkınlara ivedilikle müdahale edildiğini, herhangi bir can kaybı veya yaralı ihbarının bulunmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 12 Mayıs Salı günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Samsun geneli için meteorolojik uyarı yapıldığı, ihbarın ulaştığı andan itibaren ilgili afet gruplarının Samsun Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde toplandığı ve 17 ilçe AFAD Merkezi’nin aktif hale getirildiği belirtildi. Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerin teyakkuz durumuna geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, il genelinde etkili olan kuvvetli yağışlar sonucu Havza ilçesindeki Hacı Osman Deresi’nin taşmasının ardından Valilik koordinasyonunda AFAD, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, Havza Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

Can kaybı veya yaralı ihbarı yok

Gelen ihbarların ağırlıklı olarak ev ve iş yerlerinde yaşanan su baskınlarına ilişkin olduğu belirtilen açıklamada, herhangi bir can kaybı veya yaralı ihbarının bulunmadığı vurgulandı. Çalışmaların kamu kurumları ve belediyelerin tüm imkanlarıyla aralıksız sürdüğü ifade edilirken, vatandaşların acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne başvurmaları istendi.

Valilik açıklamasında, su taşkınlarından etkilenen vatandaşlara ’geçmiş olsun’ dilekleri iletilerek, ekiplerin yaptığı uyarılara dikkat edilmesi çağrısında bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin