Kastamonu'da 'Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler' Projesi Tanıtılıyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2015 07:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da ‘Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler’ Projesi Tanıtılıyor

KASTAMONU ’da ‘Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler’ konulu proje tanıtılıyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen aynı zamanda Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin yürütücüsü olduğu “Genç Eller Ahşaba Tarih İşler” projesinin sergi açılışı yapıldı.
Kastamonu’da bir mekanda gerçekleştirilen serginin açılışını, Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı J. Tuğgeneral Faruk Bal, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kayıkçı, Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, Gençlik ve Spor Uzman Yrd. Suphi Çoban ve çok sayıda davetliler yaptı.
Kastamonu’da bulunan Yakupağa Külliyesi, Abdülfettah-ı Veli Türbesi, Atabeygazi Camii, İsa Dede/Maden Dede Türbesi, İbn-i Neccar Camii, Seyyid Ahmet Siyahi Hazretlerinin Türbesi, Hepkebirler Camii, Kays’ül-Hemedani El-asgari Hz. (r.a.), Yılanlı Külliyesi (Taç Kapı), Topçuoğlu Camii, Ferhat Paşa Camii eserlerine ait ahşap üzerine yazılan tanıtıcı bilgileri kapsayan çalışmalar, ziyaretçiler tarafından gezildi. Büyüm beğeni toplayan sergide, proje katılımcısı gençler tarafından tanıtımı yapılan ahşap levhalar, yakın bir zamanda da tarihi mekanların bir parçası olarak montajı yapılacak ve ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Genç Eller Ahşaba Tarih İşler” projesinin sergisini açtıklarını belirten Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Oğuz Kaplan, “Bu projemizde, gençlerin farkındalık oluşturarak, geçmişimize sahip çıkan çalışmalarını görmek bizleri mutlu etti. Unutmayalım ki geçmişini bilmeyen bir nesil bugününü anlayamaz ve yarınını kuramaz. Proje kapsamında yapılan çalışmalar, ilimizde bulunan tarihi mekanları tanıma ve koruma bilincinin gençler tarafından da kabul gördü. Çalışmalara özverili bir şekilde katılan gençlerin ortaya çıkardıkları ürünlerle gurur duyduk. “Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler” proje ekibi, ortaya koyduğu özgün çalışmalarıyla tarihi mekanlara zenginlik katacak, bu mekanların tanınmasında hissedilir bir farkındalık oluşacaktır. Tarihi yapılara montajı yapılacak ahşap tanıtım levhaları, tarihi mekanlarla uyumlu, sıcak estetik değeriyle de ziyaretçilerde ilgi uyandıracaktır. Bu ilgi tarihi yapıların ve manevi şahsiyetlerin gelecek kuşaklara unutulmadan gururla aktarılmasını sağlayacaktır. Bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara ve sergimizi ziyaret ederek bizleri onurlandıran tüm katılımcılara Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
4 2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 15:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Minik Aybars gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

 Karabük’te dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aybars Pehlivanoğlu, düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Annesiyle marketten çıktıktan sonra elinden kurtularak yola fırlayan ve servis aracının çarpması sonucu yaşamını yitiren minik Aybars için 5000 Evler Yeni Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Gözyaşlarının sel olduğu törende acılı baba Hakan Pehlivanoğlu güçlükle ayakta durabildi. Cenaze törenine Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından 3 yaşındaki Aybars Pehlivanoğlu, Beşbinevler Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi. Minik Aybars’ın cenazesinde yaşanan acı, törene katılanların yüreğini burktu.

Bizi sosyal medyadan takip edin