Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2015 07:30 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da ‘Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler’ Projesi Tanıtılıyor

KASTAMONU ’da ‘Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler’ konulu proje tanıtılıyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen aynı zamanda Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin yürütücüsü olduğu “Genç Eller Ahşaba Tarih İşler” projesinin sergi açılışı yapıldı.
Kastamonu’da bir mekanda gerçekleştirilen serginin açılışını, Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı J. Tuğgeneral Faruk Bal, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kayıkçı, Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, Gençlik ve Spor Uzman Yrd. Suphi Çoban ve çok sayıda davetliler yaptı.
Kastamonu’da bulunan Yakupağa Külliyesi, Abdülfettah-ı Veli Türbesi, Atabeygazi Camii, İsa Dede/Maden Dede Türbesi, İbn-i Neccar Camii, Seyyid Ahmet Siyahi Hazretlerinin Türbesi, Hepkebirler Camii, Kays’ül-Hemedani El-asgari Hz. (r.a.), Yılanlı Külliyesi (Taç Kapı), Topçuoğlu Camii, Ferhat Paşa Camii eserlerine ait ahşap üzerine yazılan tanıtıcı bilgileri kapsayan çalışmalar, ziyaretçiler tarafından gezildi. Büyüm beğeni toplayan sergide, proje katılımcısı gençler tarafından tanıtımı yapılan ahşap levhalar, yakın bir zamanda da tarihi mekanların bir parçası olarak montajı yapılacak ve ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Genç Eller Ahşaba Tarih İşler” projesinin sergisini açtıklarını belirten Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Oğuz Kaplan, “Bu projemizde, gençlerin farkındalık oluşturarak, geçmişimize sahip çıkan çalışmalarını görmek bizleri mutlu etti. Unutmayalım ki geçmişini bilmeyen bir nesil bugününü anlayamaz ve yarınını kuramaz. Proje kapsamında yapılan çalışmalar, ilimizde bulunan tarihi mekanları tanıma ve koruma bilincinin gençler tarafından da kabul gördü. Çalışmalara özverili bir şekilde katılan gençlerin ortaya çıkardıkları ürünlerle gurur duyduk. “Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler” proje ekibi, ortaya koyduğu özgün çalışmalarıyla tarihi mekanlara zenginlik katacak, bu mekanların tanınmasında hissedilir bir farkındalık oluşacaktır. Tarihi yapılara montajı yapılacak ahşap tanıtım levhaları, tarihi mekanlarla uyumlu, sıcak estetik değeriyle de ziyaretçilerde ilgi uyandıracaktır. Bu ilgi tarihi yapıların ve manevi şahsiyetlerin gelecek kuşaklara unutulmadan gururla aktarılmasını sağlayacaktır. Bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara ve sergimizi ziyaret ederek bizleri onurlandıran tüm katılımcılara Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte kursiyerlerin eserleri begeniye sunuldu yvFMdcJ7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu

Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.

Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.

Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.

Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin