Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğünce doğaya 900 keklik salındı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce doğaya ve yaban hayatını desteklemek maksadıyla hayata geçirilen “Kanatlı Yaban Hayvanı Yetiştirme Programı” kapsamında Gümüşhane’den nakledilen 900 keklik doğaya salındı.
DKMP Kastamonu İl Şube Müdürlüğünce ava kapalı sahada gerçekleştirilen salımla, azalan keklik popülasyonun desteklenmesi, bu bölgede keklik popülasyonunun artırılması ve kaçak avcılıkla mücadele kapsamında yöre halkının desteği alınarak, koruma ve kontrol faaliyetlerinin daha etkin şekilde yürütülmesi hedefleniyor.


Kastamonu’da doğaya 900 keklik salındı
İŞKUR’dan kapsamlı saha çalışması
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürlüğü tarafından, İşgücü Piyasası Araştırması kapsamında kent genelinde saha çalışması yürütüldü. Çalışmalar çerçevesinde 260 iş yeri ziyaret edilerek iş gücü piyasasına ilişkin güncel veriler toplandı.
Karabük’te gerçekleştirilen araştırmada sektörlerin mevcut durumu, işverenlerin eleman ihtiyacı, açık iş talepleri ve meslek bazlı istihdam eğilimleri detaylı şekilde incelendi. Elde edilen verilerle bölgedeki iş gücü piyasasının mevcut yapısının ortaya konulması hedeflendi.
İŞKUR yetkilileri, saha çalışmalarından elde edilen verilerin analiz edilerek rapor haline getirileceğini, bu raporların ise istihdam politikalarının geliştirilmesine katkı sunacağını ifade etti. Ayrıca işveren ile iş arayan arasındaki uyumun güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

