blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Temmuz, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da doğaya 900 keklik salındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğünce doğaya 900 keklik salındı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce doğaya ve yaban hayatını desteklemek maksadıyla hayata geçirilen “Kanatlı Yaban Hayvanı Yetiştirme Programı” kapsamında Gümüşhane’den nakledilen 900 keklik doğaya salındı.
DKMP Kastamonu İl Şube Müdürlüğünce ava kapalı sahada gerçekleştirilen salımla, azalan keklik popülasyonun desteklenmesi, bu bölgede keklik popülasyonunun artırılması ve kaçak avcılıkla mücadele kapsamında yöre halkının desteği alınarak, koruma ve kontrol faaliyetlerinin daha etkin şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
16 Ekim, 2025 13:32 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Trafik Kaosu Acı Gerçeği Ortaya Çıkardı

Karabük’te Karayolları ekipleri tarafından Çarşamba günü Kardemir Kavşağı ve çevresinde başlatılan asfalt yenileme çalışmaları, şehir içi ulaşımı adeta kilitledi.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan çalışmalar nedeniyle ana arterlerde uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler saatlerce trafikte beklemek zorunda kaldı.

Trafiğin özellikle Kardemir Kavşağı, Balıklarkayası, Demir Çelik kavşağı  ve Üniversite güzergahlarında tamamen durma noktasına geldiği gözlemlendi. Bazı vatandaşlar işe ve okula geç kalırken, şehir merkezindeki ticari faaliyetler de olumsuz etkilendi.

AFET DURUMUNDA NE OLUR?

Yaşanan trafik kaosu, Karabük’ün olası bir afet ya da acil durum senaryosuna ne kadar hazırlıksız olduğunu da gözler önüne serdi. Uzmanlara göre, şehir merkezinde yaşanabilecek bir deprem ve benzeri durumlarda mevcut trafik altyapısının acil tahliyeye olanak tanımadığı açıkça ortaya çıktı.

Konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde  “Bu tür krizler, şehir planlamasında alternatif ulaşım koridorlarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Eğer bugün bir yol çalışması yüzünden bu kadar ciddi aksama yaşanıyorsa, olası bir afet anında durum çok daha vahim olabilir" ifadelerine yer verildi.

VATANDAŞLARDAN ÇÖZÜM ÇAĞRISI

vatandaşlar Karabük'ü yönetenlere çağrıda  bulunarak şehir içi ulaşım planlamasının yeniden ele alınmasını istedi. Özellikle alternatif yol güzergahlarının oluşturulması, toplu taşıma hatlarının güçlendirilmesi ve çalışma dönemlerinin trafiğin en az yoğun olduğu saatlere kaydırılması talep ediliyor. Bazı vatandaşlar, “Karabük büyüyor ama yollar aynı kalıyor. Plansız yapılan her çalışma hem zaman hem de güvenlik kaybına yol açıyor” diyerek yetkililere kalıcı çözüm çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin