Kastamonu’da deniz sıcaklığı 11 dereceye düştü, denizin üzerinde sis bulutu oluştu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ağustos, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da deniz sıcaklığı 11 dereceye düştü, denizin üzerinde sis bulutu oluştu

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde Karadeniz’de deniz sıcaklığı 11 dereceye kadar düşerken, upwelling (dipteki soğuk deniz suyunun dikey olarak yüzeye çıkması ile buharlaşması) olayı gerçekleşti. Upwelling olayı, Karadeniz üzerinde sis bulutu oluşturdu.

Türkiye’de hava sıcaklıkları 35 derecenin üzerinde seyrederken Akdeniz ve Ege Denizinde ise deniz suyu sıcaklığı 26 derecenin altına düşmedi. Kastamonu’da ise hava sıcaklıkları 35 derecenin üzerinde seyrederken Karadeniz’de deniz sıcaklığı ise 11 dereceye kadar düştü. Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde deniz sıcaklığının düşmesi sebebiyle Karadeniz’de deniz suyunun buharlaşması üzerinde sis bulutu oluştu. Deniz üzerindeki sis bulutu görsel olarak seyir zevki verirken vatandaşlar ise bu anı cep telefonlarıyla kamera kaydına aldı.

Upwelling olayı nedir

Upwelling, tabandaki soğuk deniz suyunun kuvvetli rüzgar ile birlikte dikey taraflı üst hareket ederek kıyı kesitlerde yüzeye çıkmasıdır. “Upwelling” olayının gerçekleştiği kıyıda deniz suyu sıcaklığı apansız düşer. O denli ki bu düşüş, birtakım yerlerde 15-20 derece farkı bulabilir. Birçok vakit sis oluşumu da gerçekleşir. Ani deniz soğuması gerçekleştiğinden insanların sıhhati açısından tehlikeli bir durumdur. Lakin balıkçılık ile uğraşanlar için olumlu bir durumdur.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vsvssvsv
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Mart, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İdmanyurdu Sahasında 3-1 Galip

Karabük İdmanyurdu Spor, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda ağırladığı Artvin Hopaspor’u 3-1 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı.

Karşılaşmanın ilk yarısı dengeli geçerken, 29. dakikada Barış Sungur’un golüyle Karabük İdmanyurdu skorda eşitliği sağladı ve devre 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 61. dakikada Kaan Erdoğan’ın golüyle 2-1 öne geçti. Mücadelenin uzatma dakikalarında sahneye bir kez daha çıkan Erdoğan, 90+2. dakikada kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı.

Karabük İdmanyurdu Spor, karşılaşmayı 3-1 kazanarak taraftarını sevince boğdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin