Kastamonu’da define bulmak için izinsiz kazı yapan 5 kişi, jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığınca tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda bir grup şahsın Araç ilçesinde define bulmak için izinsiz kazı yaptığı bilgisine ulaşıldı. Yakalanacaklarını anlayınca olay yerinden kaçan A.G., H.K., M.K., C.E. ve R.Y. isimli şahıslar, jandarma ekiplerince yakalandı. İzinsiz kazı yapılan alanda 1 adet jeneratör, 1 adet dedektör, 1 adet uzaklık ölçüm cihazı, 4 adet yön çubuğu ve kazı yapmak için kullanılan muhtelif malzemeler ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


Kastamonu’da define avcıları suçüstü yakalandı
Geceyi aydınlatan şimşekler görsel şölen sundu
Karabük’te gece saatlerinde gökyüzünü aydınlatan şimşekler, etkileyici görüntüler oluşturdu. Peş peşe çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirirken, ortaya görsel manzaralar çıktı.
Kent merkezinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun bulut örtüsü, gece saatlerinde yerini gök gürültülü hava olaylarına bıraktı. Bulutların arasından ardı ardına çakan şimşekler, gökyüzünü saniyeler boyunca aydınlattı. Zaman zaman gökyüzünü baştan sona kaplayan şimşekler, oluşturduğu güçlü ışıklarla gece karanlığını aydınlatırken, kent siluetiyle birleşen görüntüler görsel şölen sundu. Gökyüzünde oluşan zikzak şeklindeki ışıklar ve bulutlar arasındaki parlama anları dikkat çekti.
Kentin birçok noktasından net şekilde görülebilen doğa olayı vatandaşların da ilgisini çekti. Şimşeklerin oluşturduğu ışık gösterisini izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.
Yaklaşık bir saat boyunca aralıklarla devam eden şimşek gösterisinin ardından kentte kısa süreli yağış etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edebileceği uyarısında bulundu.

