KASTAMONU Belediyesi tarafından dar sokaklarda daha pratik ve daha temiz bir şekilde çöplerin toplanması için alınan Çöp Taksi aracı hizmete girdi.
Temiz bir Kastamonu için dar sokaklarımızda bulunan çöplerin daha pratik ve sağlıklı bir şekilde toplanması için belediye olarak damperli 1 adet “Çöp Taksi” aracını hizmete sunduklarını belirten Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şunları kaydetti: “Kastamonu’muza yeni bir hizmet daha getirmiş bulunuyoruz.
Bilindiği gibi kentimizde eski dar sokaklar bulunuyor ekiplerimiz tarafından mahallerimizde temizlik konusunda sıkıntılar yaşanıyordu, belediye olarak dar sokaklarımızın daha pratik ve temiz bir şekilde çöplerinin toplanması için 1 adet ‘’Çöp Taksi’’ aracımızı halkımızın hizmetine sunduk, bu amaçla Temiz bir Kastamonu için mahallelerimiz bundan sonra temiz hale gelecektir”
Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şunları söyledi: “Kastamonu kültür ve turizm şehri, onun için şehrimizin her noktası tertemiz olması lazım. Vatandaşlarımızdan, çöplerini belirtilen gün ve saatlerde çıkarmalarını rica ediyoruz.
Bizler de çöpleri zamanında alıyoruz. Şehrimiz çok temiz şehir haline geldi. Birlikte daha da güzel bir şehri ortaya çıkarabiliriz. Çöp taksi de bu doğrultuda hizmet verecek. Hızlı şekilde çöpleri toplayıp büyük çöp arabalarına aktarma yapacak. Böylece zaman kaybı olmaksızın gün boyu kendi bölgesinde hizmet verecek”
Çöp Taksilerin 1 tane olduğu ve ihtiyaç duyulması durumunda sayının artabileceği belirtildi.


Kastamonu’da Çöp Toplayan Taksi, Hizmete Girdi
Araklıspor’da tarihi cezaya tepki
Futbola olan ilgisi ve tutkusu ile bilinen Trabzon’da geçtiğimiz ay Araklıspor ile Beşikdüzüspor arasında oynanan Süper Amatör Lig karşılaşmasının ardından Araklıspor’a verilen ağır cezalar tepkiye neden ıldu.
BAL Ligi’ne yükselme adına final niteliği taşıyan Araklıspor-Beşikdüzüspor karşılaşması, 29 Nisan günü Akyazı Stadı’nda oynandı. Hakem kararları zaman zaman tribünlerde tepkilere sahne olsa da herhangi bir olay yaşanmadan karşılaşma 1-0 Araklıspor’un uzatma anlarında bulduğu golle sona erdi.
Karşılaşmanın ardından taraflar dostane şekilde sahadan ayrılırken, hakem veya futbolculara saldırı olmadığı, yabancı madde atılmadığı ve statta hiçbir zararın oluşmadığı belirtildi.
Ancak maçtan yaklaşık 15 gün sonra Araklıspor camiasına yönelik ağır yaptırımlar uygulanması büyük tepki çekti.
13 kişiye ceza
Takımdan 3 futbolcu, 3 yönetici ve 1 antrenörün de aralarında bulunduğu toplam 13 kişiye; 1 yıl hak mahrumiyeti, para cezası, maç günlerinde polis merkezine giderek imza verme zorunluluğu getirildi.
İddialara göre kararın gerekçesi olarak taraftarı taşkınlığa teşvik etmek, gerginliğe zemin hazırlamak, güvenlik güçlerine zorluk çıkarmak, itirazlarda bulunmak ve polis uyarılarına rağmen maç sırasında görüntü kaydı almak gibi suçlamalar gösterildi.
Konu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme gelirken, Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi karara tepki gösterdi.
Başkan Çebi yaptığı açıklamada “Araklıspor finale yaklaştı. Ben de o maçta oradaydım. Taraftarlarımıza, yöneticilerimize, kulüp başkanımıza ve futbolcularımıza çok ağır cezalar verildi. Bu konuda yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


