Kastamonu’nun Tosya ilçesinde sobadan çıktığı tahmin edilen yangında ahşap evde büyük oranda hasar oluştu. Yangını, itfaiye ekipleri söndürdü.
Edinilen bilgiye göre, Tosya’da Yunus Emre Mahallesi’nde Yunus Bakır’a ait iki katlı ahşap evde yangın çıktı. Sobadan çıktığı tahmin edilen yangında evde tek başına yaşayan Yunus Bakır, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak ihbarda bulundu. İhbarın ardından yangın yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, ahşap evde çıkan yangını kontrol altına alarak söndürdü.
Sobadan çıktığı tahmin edilen yangında iki katlı ahşap ev ile evde bulunan eşyalar büyük ölçüde zarar görerek kullanılamaz hale geldi.


Kastamonu’da çıkan yangında ahşap ev kullanılamaz hale geldi
Karabüklü Emekliler Şehitler diyarına gitti
Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Turları kapsamında, Karabüklü emekliler şanlı tarihin yazıldığı topraklar olan Çanakkale’ye uğurlandı. Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi üyelerinden oluşan 200 kişilik kafile, Cuma Pazarı’nda düzenlenen programla yola çıktı.
Karabük Belediyesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gezi programına katılan emekliler, Çanakkale’nin tarihi ve manevi atmosferini yakından görme fırsatı bulacak. Tarihin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanları ziyaret edecek olan vatandaşlar, şehitlikleri ve önemli tarihi mekanları gezecek.
Uğurlama programına katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, emeklilerle sohbet ederek hayırlı yolculuklar diledi. Belediye olarak toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Çetinkaya, kültür turlarının vatandaşların sosyal yaşamına önemli katkılar sunduğunu belirtti.
Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Kıymetli büyüklerimizin yolları açık olsun. Selametle gidip sağ salim dönmelerini temenni ediyorum. Tarihimizin en önemli destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale’yi yerinde görmeleri, o manevi atmosferi yaşamaları bizler için son derece kıymetlidir. Tüm katılımcılarımıza keyifli ve verimli bir gezi diliyorum” dedi.
Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut da organizasyona sağladığı destek nedeniyle Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Bulut, emeklilerin bu tür kültürel faaliyetlerle hem sosyal hayatın içinde yer aldığını hem de ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “Üyelerimiz adına Karabük Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Özkan Çetinkaya’ya teşekkür ediyoruz. Emeklilerimizin büyük bir heyecanla beklediği bu gezi, katılımcılarımız için unutulmaz olacak” ifadelerini kullandı.
Emekliler, Çanakkale ziyaretinin ardından belirlenen program kapsamında Karabük’e geri dönecek.

