Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde tesirli olan sağanak yağışın akabinde ceviz büyüklüğünde dolu yağdı.
İhsangazi ilçesine bağlı Bozarmut köyünde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, kısa müddette yerini doluya bıraktı. Ceviz büyüklüğündeki dolu taneleri bilhassa açık alanlarda tesirli olurken, vatandaşlar da sıkıntı anlar yaşadı. Dolu yağışının akabinde mera alanları adeta beyaza büründü.


Kastamonu’da ceviz büyüklüğünde dolu yağdı
Çorum’un ’saklı cenneti’ Yeşil Göl doğaseverlerin gözdesi oldu
Çorum’un Laçin ilçesinde “saklı cennet” olarak nitelendirilen Yeşil Göl, doğal güzellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.
Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, suyunun rengi ve çevresini saran ağaçlarla mest ediyor. Sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken göl, aynı zamanda çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelen bölgede, ziyaretçiler göl kenarında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, orman içerisindeki patika yollarda yürüyüş yaparak doğayı keşfetme imkanı buluyor. Bölgede macera tutkunları için ATV turları gibi etkinlikler düzenleniyor. Yılın her mevsimi doğaseverlerin olan bölgeye havaların ısınmasıyla birlikte ilgi arttı.
“Buranın havası çok güzel”
Arkadaşlarıyla birlikte bölgeye gezmeye gelen Mehmet Karakurt, “Köpeğimizi gezdirmeye geldik. 2-3 hafta önce özellikle su seviyesi çok aşağıdaydı. Ama son yağışlarla birlikte yükselmiş durumda. Sadece burası değil, diğer barajlarımız da aynı şekilde. Buranın havası çok güzel” dedi.
“Çok hoşumuza gitti”
Ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Arif Işık da, “Niyetimiz Oğuzlar ilçesine gitmekti ama ağabeyim burayı önerdi. Biz de görmeye geldik ve geldiğimizde de çok memnun kaldık. İleride bulunan şelaleyi gezdik. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

