Kastamonu’da sabah saatlerinde tesirli olan buzlanma sebebiyle çok sayıda kaza meydana geldi. Kazalarda 2 kişi yaralandı.
Kastamonu’da gece saatlerinde tesirli olan yağış, sabah saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi sonucunda buzlanmaya sebep oldu. Orta sokaklarda yaşanan buzlanma trafik kazalarını da beraberinde getirdi. Orta sokaklarda çok sayıda araç kayarak duvarlara çarptı. Bir araba ise çarpmanın tesiri ile savrularak takla attı. Yaşanan kazalar sebebiyle şu ana kadar 2 kişinin yaralandığı öğrenildi.


Kastamonu’da buzlanma kazaları beraberinde getirdi: 2 yaralı
Karabük’te 992 kazada 24 kişi hayatını kaybetti
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2025 yılı Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri’ne göre Karabük’te meydana gelen trafik kazalarında 24 kişi yaşamını yitirirken, bin 427 kişi yaralandı.
TÜİK verilerine göre Karabük genelinde yıl içerisinde toplam 992 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 24 kişi hayatını kaybederken, bin 427 kişi de yaralandı. Açıklanan rakamlar, kentte trafik güvenliği konusunda dikkat çeken tabloyu ortaya koydu.
Batı Karadeniz illeri arasında yer alan Karabük’teki can kaybı sayısı dikkat çekerken, komşu illerde de benzer sonuçlar yaşandı. Zonguldak’ta 7 bin 576 kazada 28 kişi hayatını kaybederken 2 bin 704 kişi yaralandı. Bartın’da ise 657 kazada 13 kişi yaşamını yitirirken, bin 14 kişi yaralandı.
Türkiye genelinde ise 2025 yılı boyunca 288 bin 321 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 6 bin 35 kişi hayatını kaybederken, 403 bin 937 kişi yaralandı.

