Kastamonu'da Bisiklet Yaz Şenliği Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Ağustos, 2015 08:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da Bisiklet Yaz Şenliği Yapıldı

KASTAMONU ’da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Bisiklet Yaz Şenliği düzenlendi.
Kastamonu Belediyesi tarafından yaptırılan Bisiklet Yolunda ilk kez bir etkinlik düzenlendi. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Kastamonu Belediyesi tarafından Bisiklet Yaz Şenliği düzenlendi. Şenlikte çok sayıda spor kulübü ile vatandaşlar, bisikletlerini alarak bisiklet şenliğine katıldı. Kastamonu’da ilk kez Bisiklet Yaz Şenliği düzenlediklerini belirten Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bu tür etkinlikleri önümüzdeki günlerde daha da sıklaştırarak yapmayı planladıklarını söyledi.
Bisiklet Yolu projesinin üzerinde uzun zamandır çalıştıklarını ifade eden Tahsin Babaş, “İlk turnuvayı böyle anlamla bir günde yapmak istedik. 30 Ağustos Zafer Bayramında gerçekleştirdiğimizde ilk turnuvada çeşitli kategorilerde bisikletçiler, yarışacaklar” dedi.
Bisiklet Parkurunun hem spor yapmak için ideal bir yer olduğunu hem de vatandaşların dinlenmesi ve piknik yapmayı içinde geliştirildiğini anlatan Tahsin Babaş, “Ayrıca çocuklarımız, burada iyi bir bisiklet eğitimi alacaklar. Aynı zamanda spor yaparak ta sağlıklı kalacaklar. Bisiklet yolunun dışında vatandaşlarımız burada yürüyüşte yapabilecekler. Dinlenmeleri içinde kafe-restoran yeri yaptık. Burada dinlenirken ihtiyaçlarını da giderebilecekler. Bisiklet yoluna kesinlikle araç girmeyecek. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bunun dışında iki ve üç tekerlekli cincır ile de gezebilecekler. Burada bisiklete binmek tamamen ücretsizdir. Herkes bisiklete binebilecek. Ayrıca bisikleti olmayan vatandaşlarımız içinde ücretsiz bisiklet temin edilebilecek. Fakat diğer akülü ve elektrikli çalışan aletler başkasınındır, bu yüzden kiralanabilecek. Fakat buradaki bisikletler tamamen belediyemize ait olup ücretsizdir” şeklinde konuştu.
Daha sonra Tahsin Babaş, iki tekerlekli cincır ile gezerek vatandaşları selamladı. Ardından çeşitli kategorilerde bisiklet yarışı yapıldı. Yarışlarda dereceye girenlere Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ve Kastamonu Belediyesi Başkanı Tahsin Babaş, ödüllerini verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xx
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 10:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Doğdu: “Yapılan işlem keyfi değil, kamusal bir gereklilik”

Kamu-Sen Karabük İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Sadık Doğdu, Karabük İdman Yurdu Spor Kulübü yönetimi tarafından yapılan açıklamaya ilişkin kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Doğdu, açıklamasında sağlık hizmetlerinin her şeyin önünde geldiğini vurgulayarak, söz konusu alanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti mülkiyetinde bulunduğunu ve Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmiş bir kamu arazisi olduğunu belirtti. Bu alanın tüm Karabük halkına eşit ve nitelikli sağlık hizmeti sunulması amacıyla kullanıldığını ifade etti.

Başlatılan sürecin kişisel ya da keyfi bir uygulama olmadığının altını çizen Doğdu, yapılan işlemin “basit bir otopark tabelası asma” süreci olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Doğdu, düzenlemenin hasta, ambulans ve personel giriş-çıkışlarında yaşanan hayati tıkanıklıkları gidermeyi hedefleyen resmi ve kamusal bir tasarruf olduğunu kaydetti.

Sendika olarak spora, sporcuya ya da Karabük’ün spor kulüplerine karşı herhangi bir husumetlerinin bulunmadığını ifade eden Doğdu, sürecin tamamen kurumsal olduğunu ve Karabük halkının sağlık hakkını korumaya yönelik yürütüldüğünü belirtti.

Açıklamasında, hiçbir faaliyetin vatandaşların can güvenliğinden ve sağlık hizmetlerine hızlı erişim hakkından daha öncelikli olamayacağını dile getiren Doğdu, devlet arazisinin halkın sağlık ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmasının esas olduğunu vurguladı.

Kurumların ve yöneticilerin hedef alınmaması gerektiğini ifade eden Doğdu, yürütülen sürecin Sağlık Bakanlığı’nın bilgisi ve iradesi dahilinde gerçekleştiğini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Karabük Şubesi olarak, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından otopark alanı oluşturulmasına yönelik alınan kararın yanında olduklarını belirten Doğdu, kamu yararına atılan adımların desteklenmeye devam edileceğini sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin