Kastamonu’da Şehirlerarası Otobüs Terminali görevlilerince bandrolsüz şekilde kaçak olarak şehre getirilen bin 150 kilogram tereyağı ile 750 kilogram burgulu peynir ele geçirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ele geçirilen ürünlere el konuldu.
Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde görevli ekipler, otogar içerisinde denetim yaptıkları sırada siyah poşet içerisinde otobüsten indirildiği belirlenen tereyağı olduğunu fark etti. Ekipler, yaptıkları incelemede tereyağının bandrolsüz bir şekilde kaçak olarak otobüsle getirildiğini tespit etti. Ekipler daha sonra durumu Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Şehirlerarası Otobüs Terminaline gelerek bandrolsüz bir şekilde kaçak olarak getirilen ürünlere el koydu. Yapılan tartımda Osmaniye’den Kastamonu’ya otobüsle getirilen toplamda bin 150 kilogram tereyağı olduğu tespit edildi. Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kaçak ve soğuk zincirine uyulmadan getirilen tereyağlarına el koydu.
Öte yandan, Şehirlerarası Otobüs Terminali görevlilerince 2 gün önce de hijyen kurallarına uyulmadan bandrolsüz bir şekilde plastik kaplara konulmuş vaziyette burgulu peynir ele geçirdi. Tespit üzerine Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince peynirlere el konuldu. Bandrolsüz ve kaçak olarak Kastamonu’da üretilen 750 kilogram burgulu peynirin, otobüslerle İstanbul’a gönderileceği öğrenildi.
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tereyağı ve peynirleri pazarlayacak olan şahıslar hakkında Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.


Kastamonu’da bandrolsüz bin150 kilogram tereyağı ile 750 kilogram burgulu peynir ele geçirildi
Eskipazar Sarı Traverten Taşına önemli destek
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından yürütülen Yerel Ürünlerin Markalaşması Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Eskipazar Sarı Traverten Taşı’ndan Üretilen Katma Değerli Ürünlerin Markalaşması ve Ticarileşmesi Projesi” için sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.
Eskipazar Belediyesi’nin proje sahibi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın ise proje ortağı olduğu proje, Karabük TSO Dış Ticaret ve Proje Geliştirme Uzmanı Tarık Özmen’in koordinasyonunda hazırlanan çalışmalar sonucunda destek almaya hak kazandı.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret tescili alınan Eskipazar Sarı Traverten Taşı’nın ekonomik değerinin artırılması, katma değerli ürünlere dönüştürülmesi ve güçlü bir marka olarak pazarda yer edinmesi projenin öncelikli hedefleri arasında bulunuyor.
Proje kapsamında ürün geliştirme, markalaşma, kurumsal kimlik oluşturma, dijital pazarlama, hedef pazar analizi ve ticarileştirme süreçlerine yönelik danışmanlık hizmetleri sağlanacak. Yapılacak çalışmalarla Eskipazar Sarı Traverten Taşı’ndan elde edilen ürünlerin rekabet gücünün artırılması ve daha geniş pazarlara ulaştırılması amaçlanıyor.
Projenin sözleşmesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında Bartın Valiliği’nde düzenlenen törende imzalandı.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, ilin coğrafi işaretli ürünlerinin katma değerini artırmaya, yerel değerlerin markalaşma süreçlerini desteklemeye ve ekonomik kazanca dönüştürmeye yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Bölgenin önemli doğal zenginliklerinden biri olan Eskipazar Sarı Traverten Taşı’nın tanıtımına ve ticarileşmesine katkı sağlayacak projenin, Eskipazar ve Karabük ekonomisine önemli katkılar sunması bekleniyor.

