Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da bandrolsüz 150 kilogram tereyağı ile 750 kilogram burgulu peynir ele geçirildi

Kastamonu’da Şehirlerarası Otobüs Terminali görevlilerince bandrolsüz şekilde kaçak olarak şehre getirilen bin 150 kilogram tereyağı ile 750 kilogram burgulu peynir ele geçirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ele geçirilen ürünlere el konuldu.
Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde görevli ekipler, otogar içerisinde denetim yaptıkları sırada siyah poşet içerisinde otobüsten indirildiği belirlenen tereyağı olduğunu fark etti. Ekipler, yaptıkları incelemede tereyağının bandrolsüz bir şekilde kaçak olarak otobüsle getirildiğini tespit etti. Ekipler daha sonra durumu Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Şehirlerarası Otobüs Terminaline gelerek bandrolsüz bir şekilde kaçak olarak getirilen ürünlere el koydu. Yapılan tartımda Osmaniye’den Kastamonu’ya otobüsle getirilen toplamda bin 150 kilogram tereyağı olduğu tespit edildi. Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kaçak ve soğuk zincirine uyulmadan getirilen tereyağlarına el koydu.
Öte yandan, Şehirlerarası Otobüs Terminali görevlilerince 2 gün önce de hijyen kurallarına uyulmadan bandrolsüz bir şekilde plastik kaplara konulmuş vaziyette burgulu peynir ele geçirdi. Tespit üzerine Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince peynirlere el konuldu. Bandrolsüz ve kaçak olarak Kastamonu’da üretilen 750 kilogram burgulu peynirin, otobüslerle İstanbul’a gönderileceği öğrenildi.
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tereyağı ve peynirleri pazarlayacak olan şahıslar hakkında Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cukurlara giren 5 aracin lastigi patladi eqxhpOv2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Çukurlara giren 5 aracın lastiği patladı

ÇORUM (İHA)-Çorum’un Alaca ilçesinde yoldaki derin çukurlara giren 5 aracın lastiği yarılırken, ihbar üzerine bölgeye gelen ekipler olası kazalara karşı güvenlik önlemi aldı.

Olay, Alaca ilçesine bağlı Eskiyapar köyü yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, güzergah üzerinde seyir halinde olan sürücüler, karanlık ve görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle yoldaki çukurları fark edemedi. Derin ve keskin yapıya sahip çukurlara giren 5 aracın lastikleri kısa süre içinde yarılarak kullanılamaz hale geldi. Araçlarında maddi hasar oluşan ve yollarına devam edemeyen sürücüler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, arkadan gelen araçların aynı tehlikeyi yaşamaması ve muhtemel kazaların önüne geçilmesi için yolda güvenlik önlemi aldı. Lastikleri zarar gören sürücüler, yedek lastiklerini takarak yollarına devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin