Kastamonu’da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 4 şahıs yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından 23 Temmuz tarihinde il genelinde aranan şahıslara yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde “kasten öldürme” ve “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran” suçuyla hakkında 29 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan şahıs, “kasten öldürme” suçundan 6 yıl 6 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, “nitelikli yağma” ve “dolandırıcılık” suçlarından 3 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs ile “basit yaralama” suçundan 6 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Kastamonu’da aranan 4 şahıs yakalandı
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

