Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2016 07:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da 52 kişi tutuklandı, 27 kişi gözaltına alındı

KASTAMONU ’da FETÖ terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 52 kişi tutuklandı, 27 kişide gözaltına alındı. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Kastamonu Emniyet Müdürlüğünün çalışması devam ediyor. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü, FETÖ terör örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında şimdiye kadar adli makamlara çıkartılan sanıklardan 52 kişi tutuklandı, 27 kişide gözaltına alınırken, firarda bulunan 10 kişinin de aranması devam ediyor. Ayrıca adli makamlara çıkartılan 28 şüphelide adli kontrol karşılığında serbest bırakılırken, 8 kişide serbest kaldı. Kastamonu’da darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesinden itibaren Kastamonu Emniyet Müdürlüğü bünyesinde açığa alınan 50 polis memurundan 26 polis memuru tutuklandı, 15 polis memuru gözaltında, 9 polis memuru hakkında adli kontrol kararı verilirken, 3 polis memurunun da firar ettiği öğrenildi. Ayrıca açığa alınan 12 hakim ve savcıdan 4 hakim ve 4 savcı tutuklandı, 6 hakim ve 1 savcı adli kontrol karşılığında serbest kaldı. Bunun yanı sıra Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda yürütülen soruşturmada ise, 3 asker tutuklanırken, 12 asker adli kontrol karşılığında serbest bırakıldı, 7 askerde serbest kaldı. Kastamonu İl Müftülüğüne bağlı 6 personel ile Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 6 kişi gözaltına alındı, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 4 personelde firar etti. Ayrıca yürütülen soruşturmada Taşköprü Kaymakamı tutuklanırken, Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit de firar etti.Bunların yanı sıra sivil vatandaşlara yönelik yürütülen soruşturmada şimdiye kadar 14 sivil vatandaş tutuklandı, 1 kişi firar ederken, 1 kişide serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
01 Ağustos, 2025 13:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Minik Yüreklerden Kahraman İtfaiyecilere Madalya

Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencileri, Karabük'teki yangınlarda özveriyle görev yapan itfaiye personelini ziyaret ederek kendi elleriyle hazırladıkları üzerlerinde "112, yangınları söndürdüğünüz için teşekkür ederiz, kahramanlarımıza teşekkür ederiz'' yazılı madalyaları kahramanların boynuna taktı. Minikler ayrıca yangınlarda yaralanan itfaiye erleri için stickerlarla süsledikleri yaralarını sembolize eden resimleri ve yangınların ardından yeniden ağaçlandırma için ilk fidanı hediye etti.

Ziyarette konuşan Safranbolu Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi Müdürü Zülfiye Erarslan Özcan, “Çocuklarımızın kahraman itfaiyecilerimize duyduğu minneti göstermek istedik. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte bu anlamlı ziyareti gerçekleştirdik. Yangınlarda büyük bir mücadele veren tüm kahramanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Ferhat Akgün ise hediyeler karşısında duygu dolu anlar yaşadıklarını belirterek, “Çocuklarımızdan aldığımız bu anlamlı hediyeler bizleri gururlandırdı ve çok duygulandırdı. Ekip arkadaşlarım ve sahada canla başla görev yapan tüm meslektaşlarımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Miniklerin ziyaretinin ardından duygusal anlar yaşanırken, itfaiye personeli çocuklara yangın söndürme araçlarını tanıtarak bilgilendirmelerde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin