KASTAMONU ’da ormanlık alanda bilinmeyen nedenle çıkan yangında, 5 hektarlık orman arazisi zarar gördü. Kastamonu’nun Toklutepe mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Arazinin engebeli olması sebebiyle arazöz ve itfaiye araçlarının yangın yerine ulaşamaması yangının daha da büyümesine neden oldu. Su ile ormanlık alandaki yangına müdahale edemeyen ekipler, insan gücüyle yangını kontrol altına almaya çalıştı.
Yangına kürek, kazma ve çevredeki çalılarla müdahale ederek söndürmeye çalışan ekipler, aynı zamanda zehirlenme tehlikesi de geçirdi.Yoğun duman ve alevler arasında itfaiye ve arazözlerin müdahale etmesiyle, yangını kontrol altına aldı. Ormanlık alanda çıkan yangın, yaklaşık üç saatlik bir mücadelenin ardından söndürülebildi.


Kastamonu’da 5 Hektarlık Ormanlık Alan Yandı
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


