Kastamonu’da 5 bin adet doldurulmuş makaron ele geçirildi
Kastamonu’da polis gruplarınca yapılan çalışma sonucu çok sayıda gümrük kaçağı sigara ve doldurulmuş makaron ele geçirildi.
Edinilen bilgiye nazaran, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) gruplarınca vilayet merkezinde tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalarda 315 paket gümrük kaçağı sigara, 5 bin adet doldurulmuş makaron ile 3 adet elektronik sigara ele geçirildi.
Yakalanan 2 kuşkulu şahıs hakkında süreçlere başlandı.
Bayram tatili yurt dışında geçirmek isteyenler, Sarp Hudut Kapısı’nda yoğunluğa neden oldu. Türkler’in Batum’a, İranlılar ise Türkiye’ye geçişlerinde yoğunluk yaşandı.
Bayram tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen vatandaşlar, Karadeniz tipi kapsamında çıktıkları tatillerini Batum’da sonlandırmak için Sarp Hudut Kapısı’ndan Gürcistan’a geçiyor. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin vilayetlerinden geçen tatilciler, son olarak Batum’a girmek için Hudut Kapısı’nda yoğunluğa neden oldu.
Öte yandan, İran’dan Türkiye’ye tatile gelen vatandaşlar ise dönüş yolunda yoğunlukla karşılaştı. Uzun kuyrukların oluştuğu hudut kapısında, yoğunluğun bayram tatiline kadar sürmesi bekleniyor.
Ümit Kabaosmanoğlu, bayram tatilini 3 günlüğüne nişanlısıyla birlikte Batum’da geçirdiklerini belirtti. "Gezdik, eğlendik, giderken yoğunluk yoktu fakat dönüşte yoğunluk yaşadık" dedi.
İran’dan tatili Türkiye’de geçirmek isteyen Sara Ümranlı ise, tatil için evvel Gürcistan’a geldiklerini, artık ise Trabzon’a geçeceklerini söz etti. "İki günlüğüne geldik, herkese iyi bayramlar diliyorum" tabirlerini kullandı.