Kastamonu’da 5 arama ve kurtarma ekibi akredite oldu - Karabük Haber Postası
kastamonuda 5 arama ve kurtarma ekibi akredite oldu 19nfbAsf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 5 arama ve kurtarma ekibi akredite oldu

Kastamonu’da eğitim ve imtihanlarda başarılı olarak akredite almaya hak kazanan kurumların arama ve kurtarma gruplarına armaları teslim edildi.

Kastamonu Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından afetlerde vazife almak üzere istenen standartları sağlayarak akredite olan kurumların arama ve kurtarma grubu için arma merasimi düzenlendi. AFAD Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen merasimde, eğitim ve imtihanları muvaffakiyetle tamamlayan Kastamonu BAK, Kastamonu Vilayet Özel Yönetimi Arama ve Kurtarma, Kuzey Arama ve Kurtarma Derneği ile iki maden şirketinin temsilcilerine Kastamonu Valisi Meftun Kollu, Vilayet Özel Yönetimi Genel Sekreteri Nida Sinsi ve AFAD Vilayet Müdürü Dr. Suat Tüfekçi tarafından armaları takdim edildi.

“İlimizde 5 takımımız akredite oldu”

Kastamonu’da 5 grubun akredite olduğunu söyleyen Vali Kollu, “İlimizde 5 takımımız akredite oldu. Hafif kentsel arama ve kurtarma konusunda eğitimlerinizi aldınız, tatbikatlar da oldu. Bu işe hak kazandınız. Doğal ben öncelikle hepinizi tebrik ediyorum bir sefer. Bu türlü bir mevzuda bu iradeyi gösterip, bu eğitimi aldığınız için ne kadar takdir etsek azdır. Allah muhtaçlık göstermesin lakin yani afet her vakit olan bir şey. Bilhassa ülkemiz üzere bu türlü fay çizgileri üzerinde olan, zelzele jenerasyonu üzerinde yer alan ülkelerde hazırlıklı olmaktan diğer bilhassa sarsıntı üzere afetlere yapacak bir şey yok yani. Lakin önlem gerekiyor. Yararları ortadan kaldıramayız. Münasebetiyle hazırlıklı olacağız. Bir afet olduğunda da en süratli, en faal müdahaleyi yapabilecek formda bu türlü sizler üzere fedakarlık gösteren insanlarımızın olması son derece değerli. Tahminen hayat kurtaracak. Çok sayıda insanın hayatını kurtaracaksınız tahminen o denli bir durumda. Onun için sizlere teşekkür ediyoruz. Bugün de burada armalarımızı inşallah daima birlikte takacağız. Umarız bu grupların sayısı artar. Tabii çalışmalarımıza AFAD Müdürlüğü olarak devam edeceğiz. Yaz uzunluğu bu sene de 3-4 grubumuz daha o eğitimlerini tamamlayıp, gerekli süreçlerden geçerek sizin üzere bu türlü sertifikalarını alıp, biz de burada armalarını kendilerine takdim ederiz” dedi.

“İnşallah gelecek yıl bu sayımızı 8-10 üzere daha üst taşıyacağız”

Kastamonu Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Suat Tüfekci ise, “Öncelikle sıkıntı bir coğrafyada vazife alan bir kurumun idarecisi olarak sizlerin burada hazır ve nazır olarak gözlerinizin içinize baktığımızda o cüreti, inancı, huzuru görmenin verdiği memnunluğu yaşadığımı söz etmek istiyorum. Zira biz, bir grup ve bir kadro olduğumuza artık inanıyorum. Standartlarımız tıpkı, vazife aşkımız tıpkı, heyecanımız da tıpkı. Allah ülkemize rastgele bir afet yaşatmasın. Afet vuku bulduğunda da sizler üzere yetişmiş, yetenekli, hazır takımlarla misyona gitmemin de kıvancını inanın yaşayacağımı şimdiden söz etmek istiyorum. Zira vakitle, saniyelere yarıştığımız anlarda sizlerle bir arada hazır halde çıkıyoruz dediğimiz anda bu vilayetten il valimiz öncülüğünde tüm gruplarımız bir tim üzere olay yerine gidip afet ve acil duruma maruz kalmış şahısların hayatlarını itimada eriştirmenin de gururunu yaşayacağız inşallah. Değerli kurum amirlerimize teşekkür ediyorum. Sizleri bu türlü bir akreditasyon sürecinde hazır halde burada bulunmanız, eğitimleri almanız, ekipmanları ve donanımları sağlamanız sebebiyle de hakikaten ilimiz ismine bu bizim için gurur vesilesi. İnşallah gelecek yıl bu sayımızın 8-10 üzere daha üst taşıyacağız” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde eğitim ve çalışmaları muvaffakiyet ile tamamlayan 5 arama ve kurtarma grubunun yaptıkları çalışmalar hakkında sunumlar yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
modern pazar ve anneler parkina yeni duzenleme MRLnRRRb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Modern Pazar ve Anneler Parkı’na yeni düzenleme

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İlkadım ilçesinde cumartesi günleri kurulan Modern Pazar ile Anneler Parkı’nı kapsayan yeni proje için düğmeye bastıklarını açıkladı. Yeşil alana dokunulmadan hayata geçirilmesi planlanan projede, çok katlı otopark, kapalı pazar alanı ve çok amaçlı salonun yer alacağını belirten Doğan, “İhaleye 2 ay içerisinde çıkmayı hedefliyoruz” dedi.

İlkadım ilçesi Ağabali Caddesi üzerinde kurulan ve yıllardır kentin önemli alışveriş noktalarından biri olan Modern Pazar için kapsamlı bir düzenleme planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, Anneler Parkı’nda yeşil alan dışındaki bölgeye inşa edeceği yapı ile hem pazarı hem de parkı bütüncül bir projede buluşturmayı amaçlıyor. Projenin, çevrede yaşayan vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırması ve pazarcı esnafının ihtiyaçlarına çözüm sunması hedefleniyor.

“Modern Pazarı nedeniyle bölgeye müdahale araçları giremiyor”

Modern Pazar’ın mevcut yapısı nedeniyle özellikle hafta sonlarında bölgede ciddi ulaşım sorunları yaşandığına dikkat çeken Başkan Halit Doğan, caddeyi tamamen kaplayan pazarın acil müdahale araçlarının geçişini de zorlaştırdığını ifade etti. Doğan, “Samsun’da bir Modern Pazar gerçeği var. Cumartesi günleri hem köyden gelenlerin kurdukları hem de merkezdeki esnafın kurduğu yıllardır alışılmış bir pazar yeri. Pazar yerinin yoğunluğu da etrafındaki insanların, mahallelinin yaşamlarına olumsuz etkileyebiliyor. Cenaze, düğün, doğal afet, yangın ve hastalık gibi durumlarda ilk yardım ve müdahale araçlarının bölgeye girişiyle alakalı önemli sorunlar yaşanıyor. Burada cuma gününden başlayıp pazartesiye kadar devam eden, haftanın neredeyse yarısını kapsayan bir süreç bölgeyi adeta kilitliyor” diye konuştu.

“Anneler Parkı ve Modern Pazarı yeni projeyle birleşecek”

Park ve pazar yerinin Anneler Parkı’nın olduğu alanda birleşeceğini açıklayan Başkan Doğan, “Anneler Parkı’nda önemli bir projeye imza atıyoruz. Parktaki yeşil varlığına hiç ellemeden, mevcutta yapacağımız bina ile bunları uyumlu hâle getirerek oraya farklı seviyeli bir otopark, pazar yeri ve üzerine Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon gibi bir salon hedefliyoruz. Bu projenin ihalesine 2 ay içerisinde çıkmış olacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Doğan, İstiklal Caddesi 56.’lar mevkisinde devam eden yol düzenleme çalışmasını 19 Mayıs’a kadar tamamlamayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin