Reklam
Reklam
kastamonuda 5 arama ve kurtarma ekibi akredite oldu 19nfbAsf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da 5 arama ve kurtarma ekibi akredite oldu

Kastamonu’da eğitim ve imtihanlarda başarılı olarak akredite almaya hak kazanan kurumların arama ve kurtarma gruplarına armaları teslim edildi.

Kastamonu Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından afetlerde vazife almak üzere istenen standartları sağlayarak akredite olan kurumların arama ve kurtarma grubu için arma merasimi düzenlendi. AFAD Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen merasimde, eğitim ve imtihanları muvaffakiyetle tamamlayan Kastamonu BAK, Kastamonu Vilayet Özel Yönetimi Arama ve Kurtarma, Kuzey Arama ve Kurtarma Derneği ile iki maden şirketinin temsilcilerine Kastamonu Valisi Meftun Kollu, Vilayet Özel Yönetimi Genel Sekreteri Nida Sinsi ve AFAD Vilayet Müdürü Dr. Suat Tüfekçi tarafından armaları takdim edildi.

“İlimizde 5 takımımız akredite oldu”

Kastamonu’da 5 grubun akredite olduğunu söyleyen Vali Kollu, “İlimizde 5 takımımız akredite oldu. Hafif kentsel arama ve kurtarma konusunda eğitimlerinizi aldınız, tatbikatlar da oldu. Bu işe hak kazandınız. Doğal ben öncelikle hepinizi tebrik ediyorum bir sefer. Bu türlü bir mevzuda bu iradeyi gösterip, bu eğitimi aldığınız için ne kadar takdir etsek azdır. Allah muhtaçlık göstermesin lakin yani afet her vakit olan bir şey. Bilhassa ülkemiz üzere bu türlü fay çizgileri üzerinde olan, zelzele jenerasyonu üzerinde yer alan ülkelerde hazırlıklı olmaktan diğer bilhassa sarsıntı üzere afetlere yapacak bir şey yok yani. Lakin önlem gerekiyor. Yararları ortadan kaldıramayız. Münasebetiyle hazırlıklı olacağız. Bir afet olduğunda da en süratli, en faal müdahaleyi yapabilecek formda bu türlü sizler üzere fedakarlık gösteren insanlarımızın olması son derece değerli. Tahminen hayat kurtaracak. Çok sayıda insanın hayatını kurtaracaksınız tahminen o denli bir durumda. Onun için sizlere teşekkür ediyoruz. Bugün de burada armalarımızı inşallah daima birlikte takacağız. Umarız bu grupların sayısı artar. Tabii çalışmalarımıza AFAD Müdürlüğü olarak devam edeceğiz. Yaz uzunluğu bu sene de 3-4 grubumuz daha o eğitimlerini tamamlayıp, gerekli süreçlerden geçerek sizin üzere bu türlü sertifikalarını alıp, biz de burada armalarını kendilerine takdim ederiz” dedi.

“İnşallah gelecek yıl bu sayımızı 8-10 üzere daha üst taşıyacağız”

Kastamonu Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Suat Tüfekci ise, “Öncelikle sıkıntı bir coğrafyada vazife alan bir kurumun idarecisi olarak sizlerin burada hazır ve nazır olarak gözlerinizin içinize baktığımızda o cüreti, inancı, huzuru görmenin verdiği memnunluğu yaşadığımı söz etmek istiyorum. Zira biz, bir grup ve bir kadro olduğumuza artık inanıyorum. Standartlarımız tıpkı, vazife aşkımız tıpkı, heyecanımız da tıpkı. Allah ülkemize rastgele bir afet yaşatmasın. Afet vuku bulduğunda da sizler üzere yetişmiş, yetenekli, hazır takımlarla misyona gitmemin de kıvancını inanın yaşayacağımı şimdiden söz etmek istiyorum. Zira vakitle, saniyelere yarıştığımız anlarda sizlerle bir arada hazır halde çıkıyoruz dediğimiz anda bu vilayetten il valimiz öncülüğünde tüm gruplarımız bir tim üzere olay yerine gidip afet ve acil duruma maruz kalmış şahısların hayatlarını itimada eriştirmenin de gururunu yaşayacağız inşallah. Değerli kurum amirlerimize teşekkür ediyorum. Sizleri bu türlü bir akreditasyon sürecinde hazır halde burada bulunmanız, eğitimleri almanız, ekipmanları ve donanımları sağlamanız sebebiyle de hakikaten ilimiz ismine bu bizim için gurur vesilesi. İnşallah gelecek yıl bu sayımızın 8-10 üzere daha üst taşıyacağız” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde eğitim ve çalışmaları muvaffakiyet ile tamamlayan 5 arama ve kurtarma grubunun yaptıkları çalışmalar hakkında sunumlar yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin