Reklam
Reklam
kastamonuda 5 arama ve kurtarma ekibi akredite oldu 19nfbAsf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da 5 arama ve kurtarma ekibi akredite oldu

Kastamonu’da eğitim ve imtihanlarda başarılı olarak akredite almaya hak kazanan kurumların arama ve kurtarma gruplarına armaları teslim edildi.

Kastamonu Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından afetlerde vazife almak üzere istenen standartları sağlayarak akredite olan kurumların arama ve kurtarma grubu için arma merasimi düzenlendi. AFAD Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen merasimde, eğitim ve imtihanları muvaffakiyetle tamamlayan Kastamonu BAK, Kastamonu Vilayet Özel Yönetimi Arama ve Kurtarma, Kuzey Arama ve Kurtarma Derneği ile iki maden şirketinin temsilcilerine Kastamonu Valisi Meftun Kollu, Vilayet Özel Yönetimi Genel Sekreteri Nida Sinsi ve AFAD Vilayet Müdürü Dr. Suat Tüfekçi tarafından armaları takdim edildi.

“İlimizde 5 takımımız akredite oldu”

Kastamonu’da 5 grubun akredite olduğunu söyleyen Vali Kollu, “İlimizde 5 takımımız akredite oldu. Hafif kentsel arama ve kurtarma konusunda eğitimlerinizi aldınız, tatbikatlar da oldu. Bu işe hak kazandınız. Doğal ben öncelikle hepinizi tebrik ediyorum bir sefer. Bu türlü bir mevzuda bu iradeyi gösterip, bu eğitimi aldığınız için ne kadar takdir etsek azdır. Allah muhtaçlık göstermesin lakin yani afet her vakit olan bir şey. Bilhassa ülkemiz üzere bu türlü fay çizgileri üzerinde olan, zelzele jenerasyonu üzerinde yer alan ülkelerde hazırlıklı olmaktan diğer bilhassa sarsıntı üzere afetlere yapacak bir şey yok yani. Lakin önlem gerekiyor. Yararları ortadan kaldıramayız. Münasebetiyle hazırlıklı olacağız. Bir afet olduğunda da en süratli, en faal müdahaleyi yapabilecek formda bu türlü sizler üzere fedakarlık gösteren insanlarımızın olması son derece değerli. Tahminen hayat kurtaracak. Çok sayıda insanın hayatını kurtaracaksınız tahminen o denli bir durumda. Onun için sizlere teşekkür ediyoruz. Bugün de burada armalarımızı inşallah daima birlikte takacağız. Umarız bu grupların sayısı artar. Tabii çalışmalarımıza AFAD Müdürlüğü olarak devam edeceğiz. Yaz uzunluğu bu sene de 3-4 grubumuz daha o eğitimlerini tamamlayıp, gerekli süreçlerden geçerek sizin üzere bu türlü sertifikalarını alıp, biz de burada armalarını kendilerine takdim ederiz” dedi.

“İnşallah gelecek yıl bu sayımızı 8-10 üzere daha üst taşıyacağız”

Kastamonu Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Suat Tüfekci ise, “Öncelikle sıkıntı bir coğrafyada vazife alan bir kurumun idarecisi olarak sizlerin burada hazır ve nazır olarak gözlerinizin içinize baktığımızda o cüreti, inancı, huzuru görmenin verdiği memnunluğu yaşadığımı söz etmek istiyorum. Zira biz, bir grup ve bir kadro olduğumuza artık inanıyorum. Standartlarımız tıpkı, vazife aşkımız tıpkı, heyecanımız da tıpkı. Allah ülkemize rastgele bir afet yaşatmasın. Afet vuku bulduğunda da sizler üzere yetişmiş, yetenekli, hazır takımlarla misyona gitmemin de kıvancını inanın yaşayacağımı şimdiden söz etmek istiyorum. Zira vakitle, saniyelere yarıştığımız anlarda sizlerle bir arada hazır halde çıkıyoruz dediğimiz anda bu vilayetten il valimiz öncülüğünde tüm gruplarımız bir tim üzere olay yerine gidip afet ve acil duruma maruz kalmış şahısların hayatlarını itimada eriştirmenin de gururunu yaşayacağız inşallah. Değerli kurum amirlerimize teşekkür ediyorum. Sizleri bu türlü bir akreditasyon sürecinde hazır halde burada bulunmanız, eğitimleri almanız, ekipmanları ve donanımları sağlamanız sebebiyle de hakikaten ilimiz ismine bu bizim için gurur vesilesi. İnşallah gelecek yıl bu sayımızın 8-10 üzere daha üst taşıyacağız” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde eğitim ve çalışmaları muvaffakiyet ile tamamlayan 5 arama ve kurtarma grubunun yaptıkları çalışmalar hakkında sunumlar yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
55 kadin bir araya geldi hayatin stresini darbuka ogrenerek atti IOLrCX58
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

55 kadın bir araya geldi, hayatın stresini darbuka öğrenerek attı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde kadınlar, darbuka eğitimi alarak günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor. Sayıları kısa sürede 60’a yaklaşan ritim grubu, verdikleri açık hava konseriyle izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Kozlu’da faaliyet gösteren 42 yıllık geçmişe sahip KOFDER ve Atölye Mavi iş birliğiyle kadınlara yönelik vurmalı çalgılar kursu düzenlendi. Kısa bir süre önce sadece 5 kişiyle başlayan çalışmalara ilgi artınca katılımcı sayısı 55-60 bandına ulaştı. Birlik, beraberlik ve dostluk ortamında eğitim alan kadınlar, hem sosyalleşme imkanı buluyor hem de ritim tutarak ev hayatının stresini atıyor. Ritim grubu, bayram etkinlikleri kapsamında Kozlu meydanında sahne alarak yeteneklerini sergiledi.

“5 kişiyle başladık, sayımız 60’a dayandı”

Kadınların sosyal hayata katılımını ve rahatlamalarını amaçladıklarını belirten KOFDER Başkanı Hikmet Sinan, şunları kaydetti:

“Karadeniz’in incisi Zonguldak’ımızın Kozlu ilçesinde 42 sene önce kurulmuş olan derneğimizde, bayanlarımızla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde günün stresini atmak için bir araya geldik. İlk başta iki ay kadar önce 5 kişiyle başladık. Şu anki sayımız 55-60 arası değişiyor. Günün stresini atıyorlar. Evdeki sıkıntıları, stresleri atıp derneğimize gelip orada rahatlamayı yaşayan bayanlarımız var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Halkımızla birlikte, beraberlik içinde güzel bir eğlence ortamı yaşattık. Bizim de bir katkımız olması bu bayramda ne mutlu bizlere.”

“Gösterilerimiz devam edecek”

Kursiyerlere liderlik eden usta öğretici Ceyhun Yamakoğlu ise meydan konserinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Kozlu KOFDER’de ve Atölye Mavi’de yaklaşık 8-9 aydır ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Kozlu’da güzel gösteriler yaptık. Meydanda güzel bir eğlence oldu. Biz de elimizden geldiği kadar katkıda bulunduk. Çok güzel geçti. Gelen, dinleyen herkese teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimiz devam edecektir mutlaka” ifadelerini kullandı.

Ekibin en küçüğü Duru oldu

Grubun en genç üyesi olan ve performansıyla dikkat çeken 12 yaşındaki Duru Özdemir ise sadece 3 aylık bir eğitim sürecinden geçtiğini söyleyerek, “Mükemmel geçti. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Rahat yani. En fazla 3 ay olmuştur öğreneli. Bugünkü konser mükemmel geçti. Çalmaya devam edeceğim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin