KASTAMONU’da çıkan yangında 4 samanlık ve 50 dönüm ekili tarım arazisi kullanılamaz hale geldi. Edinilen bilgiye göre, Araç ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde henüz belirlenemeyen nedenle samanlık alanda yangın çıktı. Yangın, kısada sürede büyüyerek etrafa saçıldı. Ormanlık alana da sıçrayana yangına, İtfaiye ekipleri, arazözler ile helikopterle müdahale edildi. Güçlükle kontrol altına alınabilen yangında 4 samanlık ve 50 dönüm ekili tarım arazisi tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.


0
Kastamonu’da 4 samanlık ve 50 dönümlük ekili tarım arazisi yandı
0
0
Amasya’da köy yolunda heyelan
Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.
Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.
Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.


