Kastamonu’da 4 iş yerini kurşunlayan şahıslar polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 11 şahıstan 9’u tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu il merkezinde farklı tarihlerde iş yerlerinin kurşunlanması üzerine Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçtir. 18 Ekim’de Halil Rıfat Paşa Caddesi’nde bir iş yerinin, 20 Ekim’de Alpaslan Türkeş Bulvarı’nda iki iş yerinin, 22 Ekim’de Eski Belediye Caddesi ve Akmescit Mahallesi’ndeki iki farklı iş yeri olmak üzere dört farklı iş yerinin kurşunlanması ile ilgili ekipler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, olayların faillerinin kimlikleri tespit edildi.
Ekipler tarafından düzenlenen operasyonda M.C.G., O.G., U.T., P.S., Y.İ.Ç., M.M.H., E.Ş., S.G., M.G., F.K. ve K.H. isimli 11 şahıs gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği, 28 adet fişek ve 4 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.C.G., O.G., U.T., P.S., Y.İ.Ç., M.M.H., E.Ş., S.G. ve M.G. ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçlaması ile tutuklanırken, F.K. ve K.H. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Kastamonu’da 4 iş yerini kurşunlayan şahıslar polisten kaçamadı: 9 tutuklama
YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı
Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.
Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.
Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.
İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

