Kastamonu'da 223 Hayvan Tüberkülozdan İtlaf Edildi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Aralık, 2015 08:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 223 Hayvan Tüberkülozdan İtlaf Edildi

KASTAMONU Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Osman Yaman, Kastamonu’da 2015 yılı içerisinde 223 hayvanın, tüberküloz hastalığı nedeniyle itlaf edildiğini açıkladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:
“İlgili mevzuat gereğince kesimhanede kesim sonrasında sığır tüberkülozu tespit edilmesi ve yapılan testler sonucu Sığır Brucellozu Hastalığı tespit edilmesi halinde hayvan sahiplerine tazminat ödenir. Sığır Tüberkülozu tespit edilen hayvanın bulunduğu işletmede mevcut tüm sığırlarda, tüberkülozunun varlığı yönünden hastalık taraması yapılır. Sığır tüberkülozuyla mücadele kapsamında karantina, kesim ve imha tedbirleri uygulanır.
Sığır tüberkülozu tespit edilen hayvanın bulunduğu işletmedeki hayvanlara tüberkülin testi uygulanır ve pozitif sonuç veren sığırlar şarta tabi kesime sevk edilir. Bu kapsamda İlimiz genelinde 2015 yılı içerisinde 2 adet hayvanda Sığır Brucellozu Hastalığı, 223 adet hayvanda ise Sığır Tüberkülozu Hastalığı tespit edilmiş olup; toplamda 225 adet büyükbaş hayvan şarta tabii kesime sevk edilmiştir”

Bizi sosyal medyadan takip edin
xa 1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
14 Nisan, 2026 10:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Soğuksu’ya yeni Sağlık Ocağı ve Ticaret Merkezi

Soğuksu Mahallesinde yapımı planlanan Ticaret Merkezi için kazma vuruldu. Ticaret Merkezinin ikinci katı Başkan Özkan Çetinkaya’nın girişimleriyle Sağlık Ocağı olarak planlandı. Proje tamamlanana kadar Soğuksu Mahallesi yolu trafiğe kapatıldı.

Karabük’te TOKİ 3. Etap Projesi kapsamında Soğuksu Mahallesi’nde yapımına başlanan Ticaret Merkezi nedeniyle Soğuksu Mahallesi ana giriş yolu geçici süreyle trafiğe kapatıldı. Vatandaşların mahalleye ulaşımı ise Karabük–Zonguldak yolu üzerinden KYK yurdu önü ve alternatif güzergahlar kullanılarak sağlanacak.

Karabük Belediyesi’nin şehir genelinde sürdürdüğü yatırım ve dönüşüm çalışmaları kapsamında Soğuksu Mahallesi’nde önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. TOKİ 3. Etap Projesi içerisinde yer alan Ticaret Merkezi için ilk kazma vurulurken, projenin mahalleye ekonomik ve sosyal anlamda yeni bir canlılık kazandırması hedefleniyor.

Çalışmaların başladığı alanın Soğuksu Mahallesi ana giriş hattı üzerinde bulunması nedeniyle, güvenlik ve işleyiş açısından söz konusu yolun geçici olarak trafiğe kapatıldığı bildirildi. Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına alternatif güzergahların aktif olarak kullanılabileceğini belirtti.

Proje detaylarına ilişkin edinilen bilgilere göre, iki katlı olarak inşa edilecek Ticaret Merkezi’nin zemin katında çeşitli iş yerleri ve dükkanlar yer alacak. Üst katın ise Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın girişimleri doğrultusunda tamamen sağlık ocağı olarak hizmet verecek şekilde planlandığı öğrenildi.

Bölge halkının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanan projenin tamamlanmasıyla birlikte, Soğuksu Mahallesi’nde hem ticari hareketlilik artacak hem de sağlık hizmetlerine erişim kolaylaşacak.

Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin