Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Haziran, 2023 13:10 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da 15 dakika süren yağış hayatı olumsuz etkiledi

Kastamonu il merkezinde 15 dakika süren sağanak yağış sebebiyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.
Kastamonu‘da sağanak yağış etkili oldu. 15 dakika süren sağanak yağışın ardından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Bölgede yaşayan vatandaşlar ise su birikintileri ile kaplanan cadde ve sokakları cep telefonları ile görüntüledi.
Yağışa dışarıda yakalanan vatandaşlar ise kapalı alanlara sığındı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin