blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ocak, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da 112’ye asılsız çağrı yapan 7 kişiye ceza

Kastamonu’da 2024’te 112 Acil Davet Merkezi’ne yapılan temelsiz ihbarlar nedeniyle 7 şahsa 14 bin TL ceza kesildi.
Kastamonu 112 Acil Davet Merkezi, geçen yıl toplam 388 bin 826 davete karşılık verdi. Sıhhat, itfaiye, emniyet, jandarma, AFAD, orman yangını ve kıyı güvenlik üzere acil durum ihbarlarını tek bir numara altında toplayarak vatandaşlara süratli ve tesirli hizmet sunan merkez, yeni kuşak 112 yazılım sistemi sayesinde davetlere ortalama 2,6 saniyede cevap verdi. Merkezde yaşanan yoğunluk, temelsiz ihbarlar ve gereksiz aramalardan kaynaklandı. Bu kapsamda 7 bireye toplam 14 bin 148 TL idari para cezası uygulanırken, 2 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na cürüm duyurusunda bulunuldu. 112 Davet Merkezi işçisi, gereksiz davetlere dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak gayesiyle okullarda 600 öğrenciye yüz yüze eğitim verdi ve acil durum kılavuzları dağıttı.

Valilikten İkaz: "Yanlış aramalardan kaçının"
Valilikten bahisle ilgili yapılan açıklamada, "112 sınırı sırf gerçek acil durumlar için aranmalıdır. Vatandaşlarımızın grupların olay yerine süratlice ulaşabilmesi için adres bilgilerini eksiksiz paylaşmaları kıymetlidir. Telefon, SMS, manisiz 112 uygulaması, e-Call ve ihbar web adresi üzerinden de davet yapılabileceği unutulmamalıdır" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İş yerindeki kasayı kesip hırsızlık yapan hırsızlar jandarmadan kaçamadı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde girdikleri iş yerinde kasayı keserek içerisindeki paraları çalan 3 kişi, jandarma grupları tarafından Adana’da yakalandı.
Olay, 23 Eylül’de Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde iş yerine giren maskeli 4 şahıs, hırsızlık yaparak kayıplara karıştı. İhbar üzerine harekete geçen Çorum Vilayet Jandarma Komutanlığı Cürüm Araştırma Timi’nin (JASAT) dedektifleri, olayı aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İş yeri ve etrafındaki yüzlerce saatlik kamera kaydını titizlikle inceleyen takımlar, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Yapılan araştırmada, zanlıların farklı vilayetlerde de emsal hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yürütülen koordineli çalışma sonucunda şüphelilerin Adana’da olduğu tespit edildi.
Adana’da düzenlenen operasyonla, olaya karışan 2 kuşkulu, cürümde kullandıkları araç ve cürüm eşyalarıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan 2 kuşkulu, "nitelikli yağma" ve "hırsızlık" cürümlerinden çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarma gruplarının olaya karışan öteki 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin