Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kastamonu’da 1078 Köyün 518’i Ulaşıma Kapalı

Kastamonu Yayın: 20.02.2015 08:31
Yazar:
Kastamonu’da 1078 Köyün 518’i Ulaşıma Kapalı

KASTAMONU ’da, kar yağışı sonrası ulaşıma kapanan 518 köy yolunda karla mücadele çalışması sürüyor. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, yolda kalarak zincir taktı. Zincir takamayan bazı sürücülerin imdadına da gazeteciler yetişti.
Kastamonu’da birkaç gündür etkili olan kar yağışı, gün içerisinde şiddetini artırdı. Kar yağışı nedeniyle 1078 köyü bulunan Kastamonu’da 518 köyün yolu ulaşıma kapandı. Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Merkez ilçede 100, Abana’da 8, Ağlı’da 3, Araç’ta 30, Azdavay’da 30, Bozkurt’ta 31, Cide’de 70, Çatalzeytin’de 40, Devrekani’de 35, Doğanyurt’ta 23, Hanönü’nde 5, İhsangazi’de 22, İnebolu’da 51, Küre’de 31, Pınarbaşı’nda 3, Şenpazar’da 20, Taşköprü’de 15 ve Tosya’da 1 köy yolu olmak üzere toplam 518 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.
Öte yandan ekipler, dünden itibaren 71 köy yolunu ulaşıma açarken, karla mücadeleyi aralıksız sürdürüyor.
ILGAZ DAĞINDA SİS ETKİLİ OLUYOR
Karayolu D-765 karayolunun Ilgaz Dağı geçişinde sis, ulaşımda aksamaya neden oluyor. Kar yağışıyla birlikte gün içerisinde etkisini artıran sis nedeniyle, Ilgaz Dağı’nın yüksek kesimlerinde görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü. Sürücüler, Çankırı ve Ankara’ya ulaşımı sağlayan karayolunda ilerlemekte güçlük çekti.
Trafik ekipleri, sürücüleri, takip mesafesini korumaları ve aşırı hızdan kaçınmaları konusunda uyardı.
92 KÖYE ELEKTRİK VERİLEMİYOR
Kastamonu’da kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışıyla birlikte Kastamonu’da 92 köye, elektrik verilemiyor. Ağlı’da 2, Bozkurt’ta 13, Çatalzeytin’de 22, Doğanyurt’ta 11 ve İnebolu’da 44 olmak üzere 92 köye elektrik verilemiyor. Ayrıca kar yağışı nedeniyle, 56 köyle haberleşme sağlanamıyor.
EKİPLER, KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Kastamonu Belediyesi Karla Mücadele ekipleri ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresine bağlı ekipler, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kastamonu Belediyesi, şehir merkezinde yolda ve kaldırımlarda biriken karları temizlemek için aralıksız çalışmalarını sürdürürken, kar temizleme çalışmalarının 24 saat esasına göre devam ettiği belirtildi. Ayrıca, Kastamonu İl Özel İdaresi ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, 24 saat kesintisiz yolları açık tutmak için karla mücadele ediyor. Ekipler, kumlama çalışması yapıyor.
SÜRÜCÜLER YOLDA KALDI
Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, Kastamonu’da da birkaç gündür etkisini hissettirdi.
Etkili olan kar yağışı nedeniyle, hazırlıksız yola çıkan sürücüler yolda kaldı. Kastamonu-İstanbul, Kastamonu-İnebolu ve Kastamonu-Ankara karayolunda geceyi benzinlikler ve yol kenarlarında geçirmek zorunda kaldı.
Ilgaz Dağında ise, etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüler yolda kaldı. Sürücülerin imdadına habere çıkan gazeteciler yetişti. Gazeteciler, zincir takamayan bazı araç sürücülerine yardım ederek, zincir taktı. Gazetecilere teşekkür eden araç sürücüleri, zincirin takılmasıyla birlikte ancak yollarına devam edebildi. Araç sürücüleri, karla kaplı yolların açık tutulması noktasında ekiplerin çalışmalarını yetersiz buldu.
Araç sürücüleri, yolların yeteri kadar tuzlanmadığını veya kumlanmadığını ileri sürdü.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tarihi kapıyı deprem ortaya çıkardı

Gündem Yayın: 04.05.2024 00:12
İhlas Haber Ajansı

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremler sonrası İlçe Müftülüğüne ait eski kuran kursunun sıvaları dökülünce, Osmanlı dönemine ait yapı ortaya çıktı. Çeşme denilen yapının aslında Kuran kursu girişi olduğu öğrenildi.

Tokat’ın Sulusaray ilçesi büyüklükleri 4,7 ile 5,6 arasında art arda depremlerle 18 Nisan tarihinde sallandı. Sarsıntı nedeniyle bazı binalar hasar görürken, tarihi bir yapıyı deprem gün yüzüne çıkarttı. Sulusaray ilçesinde bulunan İlçe Müftülüğüne ait eski kuran kursunun sıvaları depremin etkisiyle dökülünce tarihi giriş ortaya çıktı. Çeşme olarak bilinen tarihi kapının aslında kuran kursu girişi olduğu tespit edildi.

“Kur’an kursunun ana girişi”

Deprem sonrası ortaya çıkan yapının çeşme olmadığını söyleyen Buğdaylı köyü muhtarı Ahmet Demir, “18 Nisan’da köyümüzde yaşanan depremde açığa çıkan bu tarihi yapıya daha önce sahip çıkılmamış. Sanırım burası eski takvime göre 1313 tarihinde yapılmış. Burayı çeşme olarak paylaştılar ama burası çeşme değil binanın ana girişidir. Yol yükseldiği için ve bina yapıldığı için giriş arka taraftan verilmiş. O yüzden burası çeşme görüntüsünü almış. Burası Kur’an kursunun ana girişidir. İnşallah yetkililerimiz buraya sahip çıkarak restore edecekler” dedi.