Reklam
Reklam
kastamonu valisi meftun dallidan bayram oncesi denetim UlD69pbf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’dan bayram öncesi denetim

Ramazan Bayramı münasebetiyle polis denetim noktasında vatandaşların bayramını kutlayan Kastamonu Valisi Meftun Kısımlı, şoförlerden dikkatli olmalarını istedi.

Kastamonu Valisi Meftun Kısımlı, Ramazan Bayramı münasebetiyle trafik yoğunluğunun yaşandığı Kastamonu-Ankara karayolu üzerindeki polis denetim noktasını ziyaret etti. Vali Yardımcısı Aydın Ergün, Vilayet Emniyet Müdürü Kayhan Ay ve Vilayet Jandarma Kumandanı Albay Zafer Özden’in de eşlik ettiği kontrollerde Vali Meftun Kısımlı, takımlardan çalışmalarına ait bilgi aldı.

Yol denetiminde durdurulan araçlardaki şoförlere ve yolculara da ‘hoş geldiniz’ dileklerini ileten Vali Kısımlı, vatandaşların bayramını tebrik etti.

Vali Kısımlı, şoförlerle yaptığı konuşmada, “Yolun sonu bayram olsun” vurgusu yaparak, vatandaşların inançlı bir halde gidecekleri yerlere ulaşmaları için her türlü uğraşı gösterdiklerini istedi.

“Güvenli ulaşım için her türlü önlemimizi aldık”

Vali Kollu, bayram münasebetiyle alınan önlemlere ait yaptığı açıklamada, “Bu önlemler kapsamında emniyet müdürlüğümüzce 63 takım 247 işçi, jandarma komutanlığımızca 19 tim 57 işçi olmak üzere günlük toplam 82 trafik grubu 304 işçimizle vatandaşlarımızın güvenlik bir biçimde gidecekleri yere ulaşmaları için her türlü çabası gösteriyoruz” dedi.

Kazaların önüne geçmek için takımların her türlü çabası gösterdiğini aktaran Vali Kısımlı, “Özellikle kazaların ağırlaştığı bölgeleri ve saat aralığını tespit ederek bu bölgelerde radar uygulaması, resmi ve sivil trafik takımlarınca sabit ve seyir halinde uygulamalar ile insansız hava aracı kontroller yaparak kazaları önlemek için elimizden gelen her türlü uğraşı göstereceğiz. Vatandaşlarımıza şunu tabir etmek istiyorum, lütfen trafik kurallarına uyalım. Sürat yapmayalım ve dikkatli olalım. İçişleri Bakanımızın iletisinde belirttiği üzere yollarımız bizleri sevdiklerimizden ayırmak için değil bir ortaya getirmek için var. Sevdiklerimizle kavuşturmak için var. İnşallah hiçbirimizi üzecek kazalar olmadan bu bayramı geçirmeyi Cenabı- Hak hepimize nasip etin. ‘1 kural, 1 ömür’, ‘Yolun sonu bayram olsun’ diyoruz ve tüm hemşehrilerimizi hürmet ve muhabbetle selamlayarak Ramazan Bayramlarını tebrik ediyoruz” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin