Kastamonu Valiliği: “Devletimiz tüm imkanları ile oluşan olumsuzlukları gidermek için çalışmalarını sürdürüyor” - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Aralık, 2023 00:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Valiliği: “Devletimiz tüm imkanları ile oluşan olumsuzlukları gidermek için çalışmalarını sürdürüyor”

Kastamonu Valiliği tarafından etkili olan fırtına sonrası yaşanan olumsuzluklarla ilgili ilgili yapılan açıklamada, devletin tüm imkanları ile hayatı olağan akışına döndürmek için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Kastamonu Valiliği tarafından özellikle sahil ilçelerinde etkili olan fırtına sonrası yaşanan olumsuzluklarla ilgili açıklama yapıldı. Olumsuzlukların giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünün belirtildiği açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Cumartesi ve 26 Kasım Pazar günü için ilimizin de dahil olduğu ülkemizin büyük bir bölümünü kapsayacak şekilde Turuncu kod uyarısı yapılmış olup, bu uyarı üzerine Valimiz Sayın Meftun Dallı tarafından Türkiye Afet Müdahale Planında (TAMP) yer alan ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları gerekli tedbirleri almak üzere talimatlandırılmış ve herhangi bir olumsuz olaya karşı müdahale için teyakkuz haline geçirilmiştir. Belirtilen tarihlerde, özellikle 26 Kasım Pazar gününü 27 Kasım Pazartesi gününe bağlayan gece boyunca sahil ilçelerimizde kuvvetli rüzgar, fırtına ve yer yer kuvvetli yağışlar ile denizde oluşan şiddetli dalgalanmalar nedeniyle İnebolu, Abana, Cide ve Çatalzeytin ilçelerimiz olumsuz hava şartlarından etkilenmiştir. Valimiz Sayın Meftun Dallı tarafından meydana gelen olaylara müdahale edilebilmesi için AFAD, İl Özel İdaresi, Kastamonu Belediyesi başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları sahil ilçelerimize yönlendirilmiştir. 27 Kasım Pazartesi günü Valimiz Sayın Meftun Dallı olumsuz hava şartlarının etkili olduğu İnebolu, Abana ve Çatalzeytin ilçelerimizde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi almıştır. Olumsuz hava şartları nedeniyle, İnebolu, Abana, Çatalzeytin ve Cide ilçelerimizde bazı evlerin bodrum katlarını ve işyerlerini su basmıştır. Şiddetli dalgalar nedeniyle sahillerimizde ve limanlarımızda bazı hasarlar meydana gelmiştir. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında yer alan Cide-Bartın karayolunun Gebeş mevkiinde (17.5 kilometresinde) 19 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen olumsuz hava şartları nedeniyle üç noktada çökmeler oluşmuş ve ilgili kurumlarca 1 ekskavatör, 2 yükleyici, 8 kamyon, 3 greyder ve 2 pikap gerekli çalışma başlatılmıştı. Aynı bölgede 27 Kasım gecesi olumsuz hava şartları nedeniyle yeniden göçükler meydana gelmiş olup bu alanla ilgili daha geniş çaplı bir çalışma yürütülmeye başlanılmıştır. Yapılan müdahaleler ile ulaşım tek şeritten sağlanmaya devam etmektedir. Ayrıca Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Bolu 13. Bölge Müdürlüğü tarafından da bu alanla ilgili dalgakıran etüt proje çalışması başlatılmıştır. İnebolu ilçemizde ise Kamerun bandıralı Vamos isimli gemi Filli Köşk mevkiinde karaya oturmuş olup, gemi personeli AFAD, Sahil Güvenlik ve Belediye ekiplerinin ortak çalışması sonucu kurtarılarak öğretmenevine yerleştirilmiştir. Gemi personelinde herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Geminin durumu teknik ekiplerce ileriki günlerde değerlendirilecektir” ifadelerine yer verildi.

Çalışmalarla ilgili de bilgilere yer verilen açıklamada, “Olumsuz hava şartlarından etkilenen ilçelerimizde hasar tespit çalışmaları ivedilikle başlatılmış olup, tespit çalışmalarının tamamlanmasına müteakip vatandaşlarımızın zararları ilgili mevzuat çerçevesinde karşılanacaktır. Diğer yandan, olumsuz hava şartları nedeniyle İlimizde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Devletimiz tüm imkanları ile bölgede oluşan olumsuzlukları gidermek ve hayatı olağan akışına döndürmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca tüm yetkililer vatandaşlarımızın yanında yer almaktadır. Valiliğimiz tarafından olumsuz hava şartları nedeniyle meydana gelen olaylar ve alınan tedbirler kamuoyunun bilgisine sunulmakta olup, bundan sonra da kamuoyunun bilgilendirilmesine devam edilecektir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turz
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
02 Nisan, 2026 15:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Mağara turizmi Yenice’de canlanacak

Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş ile birlikte Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’yı makamında ziyaret etti. Görüşmede, Yenice ve Karabük genelinde planlanan yatırımlar ile devam eden projeler kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Ziyarette özellikle Yenice ilçesinde turizm potansiyelini artıracak iki önemli proje öne çıktı. Heyet, bu yıl içinde Kelemen Mağarası’nda kazı çalışmalarına başlanacağını belirterek, mağara turizmini canlandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca Çeltik Köyü sınırları içerisinde yer alan bölgede arkeolojik kazı çalışmalarının başlatılacağı, bu sayede bölgenin sahip olduğu orman turizminin yanı sıra tarihi ve kültürel turizmin de güçlendirileceği vurgulandı.

Milletvekilleri ve Belediye Başkanı, atılacak bu adımlarla Yenice ilçesinin hem ekonomik hem de kültürel anlamda kalkınmasına katkı sağlanmasının amaçlandığını dile getirdi. Görüşmede ayrıca ilçe ve şehrin kültür, turizm ve tanıtım alanlarında daha güçlü bir noktaya ulaşması için önemli istişareler gerçekleştirildi.

Heyet, nazik kabulleri ve yakın ilgilerinden dolayı Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’ya teşekkür ederken, görüşmenin Yenice ve Karabük için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin