Kastamonu Üniversitesi’nden yenilikçi biyomalzeme patent başarısı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
kastamonu universitesinden yenilikci biyomalzeme patent basarisi 7hwWu6I9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nden yenilikçi biyomalzeme patent başarısı

Kastamonu Üniversitesi’nin dayanağıyla üretilen biyomalzeme patentle tescillendi.

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) takviyesiyle, “Toz Metalurjisi Prosedürü ile TiNbVMoCr Yüksek Entropi Alaşımının Biyomalzeme Olarak Üretimi” başlıklı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. Patent sürecini muvaffakiyetle tamamlayan takımın başında Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akkaş bulunurken, başka buluşçular olarak Öğretim Vazifelisi Metin Çetin ve Doktora öğrencisi Gülseren Sakarya yer aldı. Buluş, biyomalzeme üretiminde yenilikçi bir yaklaşım sunuyor.

Tescil edilen patent, yüksek entropi alaşımlarının (HEA) biyomalzeme üretiminde kullanılmasını hedefliyor. Bu karışım, biyo uyumlulukları ve dayanıklılıkları sayesinde tıbbi implant ve protezlerde kullanım potansiyeline sahip. Titanyum, niyobyum, vanadyum, molibden ve krom üzere elementlerden oluşan karışım, biyomedikal uygulamalarda kıymetli bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, patent tesciliyle ilgili yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi’nin akademik çalışmalara ve araştırmalara verdiği değeri vurguladı. Rektör Topal, “Üniversitemiz, bilimsel üretkenliğini artırarak ülkemizin teknoloji ve inovasyon alanındaki maksatlarına katkı sağlamaya devam ediyor. Patent tescili alan akademisyenimizi tebrik ediyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Ayrıyeten, bu süreçte göstermiş oldukları işbirliği ve dayanak için Türk Patent ve Marka Kurumu’na da teşekkürlerimi sunuyorum” formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rektor kirisik almanyada karabuklulerle bir araya geldi PlcgvAaC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Kırışık Almanya’da Karabüklülerle bir araya geldi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Almanya’da Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek eğitim ve gençlik alanındaki iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık, Almanya’da faaliyet gösteren Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ne gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Dernek Başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu, dernek yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi.

Görüşmelerde başta eğitim ve gençlik çalışmaları olmak üzere sivil toplum faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarla üniversite arasındaki bağların güçlendirilmesi ve eğitim ile kültür alanında geliştirilebilecek ortak çalışmalar ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, yurt dışında yaşayan Karabüklülerle kurulan güçlü bağların önemine dikkat çekerek, sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen iş birliklerinin ortak değerleri pekiştirdiğini ve toplumsal birlikteliği güçlendirdiğini ifade etti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a; Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Mustafa Polat, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Murat Bulut, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinden İsa Avcı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Adnan Ucur eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin