Reklam
Reklam
kastamonu universitesinden yenilikci biyomalzeme patent basarisi 7hwWu6I9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi’nden yenilikçi biyomalzeme patent başarısı

Kastamonu Üniversitesi’nin dayanağıyla üretilen biyomalzeme patentle tescillendi.

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) takviyesiyle, “Toz Metalurjisi Prosedürü ile TiNbVMoCr Yüksek Entropi Alaşımının Biyomalzeme Olarak Üretimi” başlıklı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. Patent sürecini muvaffakiyetle tamamlayan takımın başında Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akkaş bulunurken, başka buluşçular olarak Öğretim Vazifelisi Metin Çetin ve Doktora öğrencisi Gülseren Sakarya yer aldı. Buluş, biyomalzeme üretiminde yenilikçi bir yaklaşım sunuyor.

Tescil edilen patent, yüksek entropi alaşımlarının (HEA) biyomalzeme üretiminde kullanılmasını hedefliyor. Bu karışım, biyo uyumlulukları ve dayanıklılıkları sayesinde tıbbi implant ve protezlerde kullanım potansiyeline sahip. Titanyum, niyobyum, vanadyum, molibden ve krom üzere elementlerden oluşan karışım, biyomedikal uygulamalarda kıymetli bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, patent tesciliyle ilgili yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi’nin akademik çalışmalara ve araştırmalara verdiği değeri vurguladı. Rektör Topal, “Üniversitemiz, bilimsel üretkenliğini artırarak ülkemizin teknoloji ve inovasyon alanındaki maksatlarına katkı sağlamaya devam ediyor. Patent tescili alan akademisyenimizi tebrik ediyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Ayrıyeten, bu süreçte göstermiş oldukları işbirliği ve dayanak için Türk Patent ve Marka Kurumu’na da teşekkürlerimi sunuyorum” formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kiralik aractan 225 bin uyusturucu hap cikti MOPEAVV5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da kiralık araçtan 225 bin uyuşturucu hap çıktı

Samsun’da narkotik ekiplerince durdurulan kiralık araçta yapılan aramada 225 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 3 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında İlkadım ilçesinde durumundan şüphelenilen bir araç durduruldu. Araçta yapılan aramada 225 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda araçta bulunan A.T. (39), D.Y. (31) ve R.Y. (23) gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde uyuşturucu hapların taşındığı aracın kiralık olduğu tespit edildi.

Soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin