Reklam
Reklam
kastamonu universitesinden yenilikci biyomalzeme patent basarisi 7hwWu6I9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi’nden yenilikçi biyomalzeme patent başarısı

Kastamonu Üniversitesi’nin dayanağıyla üretilen biyomalzeme patentle tescillendi.

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) takviyesiyle, “Toz Metalurjisi Prosedürü ile TiNbVMoCr Yüksek Entropi Alaşımının Biyomalzeme Olarak Üretimi” başlıklı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. Patent sürecini muvaffakiyetle tamamlayan takımın başında Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akkaş bulunurken, başka buluşçular olarak Öğretim Vazifelisi Metin Çetin ve Doktora öğrencisi Gülseren Sakarya yer aldı. Buluş, biyomalzeme üretiminde yenilikçi bir yaklaşım sunuyor.

Tescil edilen patent, yüksek entropi alaşımlarının (HEA) biyomalzeme üretiminde kullanılmasını hedefliyor. Bu karışım, biyo uyumlulukları ve dayanıklılıkları sayesinde tıbbi implant ve protezlerde kullanım potansiyeline sahip. Titanyum, niyobyum, vanadyum, molibden ve krom üzere elementlerden oluşan karışım, biyomedikal uygulamalarda kıymetli bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, patent tesciliyle ilgili yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi’nin akademik çalışmalara ve araştırmalara verdiği değeri vurguladı. Rektör Topal, “Üniversitemiz, bilimsel üretkenliğini artırarak ülkemizin teknoloji ve inovasyon alanındaki maksatlarına katkı sağlamaya devam ediyor. Patent tescili alan akademisyenimizi tebrik ediyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Ayrıyeten, bu süreçte göstermiş oldukları işbirliği ve dayanak için Türk Patent ve Marka Kurumu’na da teşekkürlerimi sunuyorum” formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin