Kastamonu Üniversitesi, Cezayir’deki Kasdi Merbah University of Ouargla idari işçisine yönelik verilen eğitim muvaffakiyetle tamamlandı.
Kastamonu Üniversitesi ile Cezayir’deki Kasdi Merbah University of Ouargla (KMU) ortasında imzalanan ikili iş birliği protokolü çerçevesinde, KMU idari çalışanına yönelik hizmet içi eğitim programı düzenlendi. Eğitimde, yükseköğretimde eğitim sistemlerinin dijitalleşmesi, laboratuvar idaresi, kalite garanti sistemleri, idare sistemlerinin akreditasyonu ve gayeye dayalı idare üzere hususlar ele alındı. Eğitim programının birinci günü, Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı’ndan Doç. Dr. Funda Terzi ve İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Ihab Said İbrahim İbrahim tarafından gerçekleştirilen “Laboratuvar İdaresi, Bakımı ve Yapılan Bilimsel Faaliyetler” başlıklı sunumla başladı. Sunumda, laboratuvar aygıtlarının kullanımı, bakımı ve tahlil süreçleri üzere mevzular ele alındı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yücel ve İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Ihab Said İbrahim İbrahim, “Hedefe Dayalı Yönetim” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. İştirakçiler, maksat odaklı idare sistemlerinin temel bileşenlerini ve faaliyetlerin amaçlarla bağını ayrıntılı formda öğrenme fırsatı buldu.
Bilgi Süreç Daire Başkanlığı’ndan Murat Yayla ve İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Ahmed Nureddin Kattan, “Eğitim Sistemlerinin Dijitalleşmesi” bahisli bir sunum yaptı. Sunumda, dijitalleşmenin tarihi, Kastamonu Üniversitesi’nde kullanılan sistemler ve dijitalleşmenin eğitim üzerindeki tesirleri ele alındı.
Eğitimin son gününde Kalite Koordinatörlüğü’nden Öğretim Vazifelisi Ayça Parıltı Aydoğan ve Dr. Öğretim Üyesi Ahmed Nureddin Kattan’ın “Üniversitemizdeki Kalite Süreçleri” başlıklı sunumuyla tamamlandı. Sunumda, kalite süreçlerinin uygulanması ve takibi ile ilgili bilgiler aktarıldı. İştirakçiler, Kastamonu Üniversitesi’nin kalite süreçlerinden etkilendiklerini ve bu alanda iş birliği yapmayı istek ettiklerini belirtti.
Orogramın son gününde iştirakçilere sertifikaları takdim edildi. Sertifika merasimine Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Dış Bağlantılar Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Öztürk Akcaoğlu ile akademik ve idari işçi katıldı. İştirakçiler, varlıklı içerikli bu eğitim programından duydukları memnuniyeti lisana getirerek, iş birliğinin devam etmesi temennisinde bulundu.


Kastamonu Üniversitesi’nden Cezayir heyetine eğitim
Ordu’da 3 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı
Ordu’nun Ünye ilçesinde sağanak nedeniyle kayganlaşan yolda 3 aracın karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.
Kaza, Ünye Çevre Yolu üzerindeki Yunus Emre Tüneli çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ordu istikametinden Samsun yönüne seyir eden Cihan Başaran (52) yönetimindeki 34 CHA 716 plakalı hafif ticari araç, yoğun yağış nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı. Kazayı görünce yaralılara yardım etmek isteyen Mehmet Gölkem Ustaoğlu, 52 AFP 990 plakalı minibüsünü emniyet şeridine park etti. Bu sırada aynı yönde seyreden Murat Aksu yönetimindeki 34 BHR 40 plakalı otomobil de yağmur nedeniyle kontrolden çıkarak park halindeki minibüse çarptı. 3 aracın karıştığı kazada hafif ticari araç sürücüsü Cihan Başaran ile araçta yolcu olarak bulunan Nermin Başaran ve Recai Güven ile otomobilde bulunan Bahar Aksu, Zümra Aksu ve Serra Aksu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Ünye ilçesindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Serra Aksu’nun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle bölgede trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol normale döndü.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

