Kastamonu Üniversitesi’nden 16 ülkeden üniversiteler ile Erasmus toplantısı - Karabük Haber Postası
kastamonu universitesinden 16 ulkeden universiteler ile erasmus toplantisi 2Rp6l6kh jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nden 16 ülkeden üniversiteler ile Erasmus toplantısı

Kastamonu Üniversitesi, uluslararasılaşma hedefleri çerçevesinde 16 ülkeden üniversitelerin katılımıyla Erasmus+ ICM (KA171) planlama toplantısı gerçekleştirdi.

Kastamonu Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü, 16 ülkeden 20 üniversitenin katılımıyla Erasmus+ KA171 2023 projesi kapsamındaki ortak üniversitelere yönelik bir planlama ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kastamonu Üniversitesi Dış İlişkiler ve Erasmus Koordinatörlüğü tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıya Bosna Hersek, Kosova, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Cezayir, Ürdün, Çin, Endonezya, Nepal, Filipinler, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan ve Gana’dan ortak üniversiteler katıldı.

Toplantının başlangıcında katılımcılara Kastamonu Üniversitesi hakkında detaylı bilgiler verildi. Üniversitenin uluslararası öğrenci ve akademisyenlere sunduğu imkanlar, akademik programlar ve kültürel aktiviteler hakkında yapılan sunum yapıldı. Sunumun ardından Erasmus+ KA171 2023 Projesi’nin işleyişi hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu sunumda, projenin amaçları, faaliyet alanları ve uygulanacak stratejiler detaylandırıldı. Ayrıca, proje kapsamında gerçekleştirilecek olan değişim programlarının nasıl işleyeceği ve katılımcı üniversitelerin bu süreçte nasıl rol alacakları hakkında bilgiler verildi.

Toplantının son bölümünde ise katılımcı üniversitelerin proje ile ilgili görüşleri alındı ve soruları yanıtlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rus turistler aylar sonra kruvaziyer ile samsunda mn7gOqzb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Rus turistler aylar sonra kruvaziyer ile Samsun’da

Türkiye ile Rusya arasındaki deniz turizmi yeniden hareketlenirken, Rus turistleri taşıyan Astoria Grande aylar sonra Samsun’a demirledi. 856’sı yolcu olmak üzere toplam bin 300 kişilik kafile, kente turizm açısından canlılık getirdi.

Sochi Limanı’ndan hareket eden kruvaziyer; İzmir, İstanbul ve Bartın duraklarının ardından sabah saatlerinde Samsun Limanı’na ulaştı. Liman işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, vakit kaybetmeden kenti keşfetmeye başladı.

Ziyaretçiler en çok Atakum sahili, Amisos Tepesi ve Bandırma Vapuru Müzesi’ne ilgi gösterirken, şehir merkezindeki alışveriş noktalarında da yoğunluk oluşturdu. Turistlerin bir kısmı ise düzenlenen turlarla Samsun’un ilçelerindeki turistik alanları gezdi.

Günün ilerleyen saatlerinde Samsun’dan ayrılması planlanan kruvaziyer, rotasını Trabzon’a çevirecek. Buradaki ziyaretin ardından gemi, yeniden Rusya’ya dönerek Türkiye turunu tamamlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin