Reklam
Reklam
kastamonu universitesindeki bir projeye daha destek mSXe2yYN jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Eylül, 2024 00:30 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi’ndeki bir projeye daha destek

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan “Yeni Bir DC Lineer Motor İçin Doğrusal Olmayan Kontrolör Tasarımı ve Gerçek Zamanlı Uygulaması” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Ziya Demirkol’un yürütücüsü olduğu “Yeni Bir DC Lineer Motor İçin Doğrusal Olmayan Kontrolör Tasarımı ve Gerçek Zamanlı Uygulaması” başlıklı proje, TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

Proje, Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Uğur Hasırcı’nın araştırmacı olarak katkı sağlayacağı bir araştırma sürecini kapsıyor. Ayrıca, proje kapsamında bir lisans, bir yüksek lisans ve bir doktora öğrencisi olmak üzere toplamda üç bursiyer desteklenecek.

Desteklenen proje, yeni ve özgün olarak geliştirilen kalıcı mıknatıslı tübüler DC lineer motorun performansını artırmayı hedefliyor. Proje çerçevesinde motorun mekanik revizyonu yapılacak, motor parametreleri yeniden belirlenecek ve sistemin dinamik modeli oluşturulacak. Bu süreçte, motorun doğrusal olmayan dinamiklerini dikkate alan bir kontrolör tasarımı gerçekleştirilecek.

Projede, motorun dalgalanma faktörünü deneysel olarak azaltma, yüksek kuvvet/akım oranını koruma ve parametre belirsizlikleri durumunda belirlenen kontrol hedeflerine ulaşabilme yeteneği kazandırma amaçlanıyor. Bu iyileştirmelerle, motorun yüksek güç gerektiren uygulamalar için daha etkili bir alternatif olarak kullanılabilirliği artırılacak.

Gerçek zamanlı tam bilinen model bazlı ve adaptif kontrolör uygulamaları ile motor performansının kantitatif etkileri değerlendirilecek. Yenilikçi kontrolör tasarımı sayesinde, motorun doğrusal olmayan dinamikleri dikkate alınarak performansı önemli ölçüde artırılacak.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje çalışmalarından dolayı akademisyenleri tebrik ederek, kaliteli ve nitelikli çalışmalara destek verenlere teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonsporda yeni sezon zirvesi VQDFwSmQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Trabzonspor’da yeni sezon zirvesi

Trabzonspor’da yeni sezon öncesi planlama çalışmaları kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bordo-mavili kulübün yöneticileri ile teknik heyeti, İstanbul’da bir araya gelerek geride kalan sezonu ve yeni döneme ilişkin yol haritasını masaya yatırdı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Başkan Yardımcısı İbrahim Şahinkaya, Takım Menajeri Emrah Tok ve Teknik Direktör Fatih Tekke’nin katılımıyla İstanbul’da düzenlenen değerlendirme toplantısında, kulübün sportif ve mali gündemine ilişkin önemli konular görüşüldü.

Geçen sezon ve transfer çalışmaları değerlendirildi

Toplantıda, geride kalan sezonun genel değerlendirmesi yapılırken, devam eden transfer çalışmaları ve mevcut kadro planlaması da ele alındı. Yönetim ve teknik heyet, yeni sezon öncesinde takımın ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Bütçe, mali yapı ve akademi gündemdeydi

Görüşmede kulübün bütçe planlaması ve mali konuların yanı sıra akademi yapılanmasına ilişkin başlıklar da değerlendirildi. Trabzonspor’un sürdürülebilir başarı hedefi doğrultusunda altyapı organizasyonunun geliştirilmesine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.

Avrupa hedefleri konuşuldu

Toplantıda ayrıca yeni sezon hedefleri ile bordo-mavili ekibin Avrupa kupalarında mücadele edeceği süreçte izlenecek yol haritası üzerinde duruldu. Yönetim ve teknik heyetin, takımın sportif başarılarını artırmaya yönelik planlamalar konusunda görüş birliğine vardığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin