Kastamonu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sinan Kacır’ın konuşmacı olarak katıldığı “Tasarım Dünyasına Hoş Geldin” konulu söyleşi ölğrencilerden yoğun ilgi gördü.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) bünyesindeki Güzel Sanatlar Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Tasarım Dünyasına Hoş Geldin” konulu söyleşi, yoğun katılımla gerçekleşti. Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sinan Kacır konuşmacı olarak katıldı. Söyleşide Sinan Kacır, grafik tasarımın baskı öncesi, baskı ve baskı sonrası süreçleri ile çalışma alanları ve ihtimal proje konuları hakkında sunum yaptı.
Öğrenciler, Kacır’ın anlattığı bu süreçlere büyük ilgi gösterdi. Ayrıca, sunumun sonunda Kacır, Kastamonu’nun yöresel ürünleri, kent imajı ve endüstriyel tasarım alanındaki örnek çalışmalarla ilgili görseller eşliğinde detaylı bilgiler sundu. Etkinlik sonunda GSTF Dekanı Prof. Erol Yıldır, katkılarından dolayı Sinan Kacır’a teşekkür belgesi takdim etti. Güzel Sanatlar Öğrenci Topluluğu Başkanı Aleyna Atalar ise Kacır’a çiçek takdim ederek teşekkürlerini iletti.


Kastamonu Üniversitesi’nde ’tasarım’ söyleşisi
KUZKA yönetim kurulu projeleri masaya yatırıldı
Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da gerçekleştirilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısında devam eden projeler değerlendirildi.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısı, Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da yapıldı. Toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı, SoGREEN programı, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi Projesi, 81 İl 81 Ürün Programı ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi Projesi’ne ilişkin gündem maddeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın ev sahipliği yaptığı yönetim kurulu toplantısına Başkan Vekili ve Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ulusoy, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, Kastamonu TSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş ve KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ile ilgili personel katıldı.
Ajansın Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a yönelik faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, gerçekleştirdiği sunumda 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı başvuru süreci, SOGREEN, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi, KOSGEB Sektörel Gelişim Merkezi Destek Programı (SEGEM) ve benzeri dış fonlar kapsamında sağlanan ilerlemeler ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, gündem maddelerinin yönetim kurulu tarafından görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.

