blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Kasım, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde ’tasarım’ söyleşisi

Kastamonu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sinan Kacır’ın konuşmacı olarak katıldığı "Tasarım Dünyasına Hoş Geldin" konulu söyleşi ölğrencilerden yoğun ilgi gördü.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) bünyesindeki Güzel Sanatlar Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen "Tasarım Dünyasına Hoş Geldin" konulu söyleşi, yoğun katılımla gerçekleşti. Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sinan Kacır konuşmacı olarak katıldı. Söyleşide Sinan Kacır, grafik tasarımın baskı öncesi, baskı ve baskı sonrası süreçleri ile çalışma alanları ve ihtimal proje konuları hakkında sunum yaptı.
Öğrenciler, Kacır’ın anlattığı bu süreçlere büyük ilgi gösterdi. Ayrıca, sunumun sonunda Kacır, Kastamonu’nun yöresel ürünleri, kent imajı ve endüstriyel tasarım alanındaki örnek çalışmalarla ilgili görseller eşliğinde detaylı bilgiler sundu. Etkinlik sonunda GSTF Dekanı Prof. Erol Yıldır, katkılarından dolayı Sinan Kacır’a teşekkür belgesi takdim etti. Güzel Sanatlar Öğrenci Topluluğu Başkanı Aleyna Atalar ise Kacır’a çiçek takdim ederek teşekkürlerini iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
18 Kasım, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 84 Bin 711 Oldu

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Karabük'te Ekim ayı itibariyle motorlu kara taşıt sayısı 84 bin 711 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Ekim ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, Eylül ayında Türkiye genelinde 178 bin 481 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, toplam kayıtlı taşıt sayısı 33 milyon 193 bin 636’ya ulaştı.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te bu dönem sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 84 bin 711 olarak kayıtlara geçti.

TÜİK verilerine göre, Karabük’teki taşıtların 47 bin 664’ü otomobil, 10 bin 548’i kamyonet, 3 bin 412’si kamyon, 13 bin 701’i motosiklet, bin 620’si minibüs, 595’i otobüs, 6 bin 808’ini traktör ve 3630’nü ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 205 bin 657, Bartın’da ise 68 bin 515 oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin