Kastamonu Üniversitesi tarafından Metaverse ve Yapay Zeka’nın eğitimdeki tesirleri ele alındı.
Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen, Araştırmacı Müellif Taşkın Koçak’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Metaverse ve Yapay Zeka ile Eğitimin Geleceği” söyleşi, Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleştirildi. Aktifliğe, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte, yapay zeka ve Metaverse teknolojilerinin gündelik yaşama ve eğitim sistemine nasıl entegre edilebileceği değerlendirildi. Alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Taşkın Koçak, bu teknolojilerin öğrenme süreçlerine sağlayacağı katkıları ayrıntılandırarak, eğitimde dijitalleşmenin artan değerine vurgu yaptı. Yapay zeka dayanaklı öğrenme sistemleri, sanal sınıf ortamları ve dijital öğretim malzemelerinin gelecekte nasıl şekilleneceğine dair bilgiler verdi.
Program, interaktif sunumlarla desteklenerek iştirakçilerin sürece etkin biçimde dahil olmaları sağlandı. Sanal gerçeklik gözlükleriyle yapılan görüntü gösterimleri ve yapay zeka tabanlı öğrenme sistemlerinden örnekler sunularak, iştirakçilere bu teknolojileri gözlemleme fırsatı verildi. Koçak, eğitimde yapay zekanın şahsileştirilmiş öğrenme tecrübeleri sunabileceğini belirterek, eğitmenlerin ve öğrencilerin bu dönüşüme nasıl adapte olabileceklerine dair teklifler sundu.
Ayrıca, dijital okuryazarlığın değerine dikkat çeken Koçak, yapay zeka ve metaverse teknolojilerinin şuurlu ve etik kullanımının gerekliliğine vurgu yaptı. Ağır ilgi gören aktiflik, soru-cevap kısmıyla devam etti. İştirakçiler, yapay zeka ve metaverse konusunda merak ettiklerini sorma fırsatı yakalarken, Koçak’ın değerlendirmeleri büyük ilgi topladı.
Programda Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Taşkın Koçak’a ikram takdim etti.


Kastamonu Üniversitesi’nde Metaverse ve yapay zekaanın eğitimdeki geleceği konuşuldu
Çay bahçesinde bulunan yavru karaca doğraya bırakıldı
Artvin’de çay hasadı yapan işçiler tarafından bulunan yavru karaca, kısa süreli bakımın ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.
Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Pınarlı Köyü’nde çay hasadı yapan işçiler, bahçede yalnız halde bulunan yavru karacayı fark etti. Bir süre çevrede inceleme yapan işçiler, yavru karacanın annesini göremeyince aç kalmış olabileceğini düşünerek bakımını üstlendi. Sütle beslenen yavru karacanın karnı doyuruldu. Daha sonra annesinin yakınlarda olabileceği ihtimalini değerlendiren işçiler, yavru karacayı bulunduğu bölgedeki doğal yaşam alanına bıraktı. İşçilerin bu kararı kısa sürede sonuç verdi. Bir süre sonra bölgeye gelen anne karacayı gören işçiler, yavrunun annesiyle yeniden buluşmasına tanıklık etti.

