Kastamonu Üniversitesi’nde Metaverse ve yapay zekaanın eğitimdeki geleceği konuşuldu - Karabük Haber Postası
kastamonu universitesinde metaverse ve yapay zekaanin egitimdeki gelecegi konusuldu aIf4cqVZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde Metaverse ve yapay zekaanın eğitimdeki geleceği konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi tarafından Metaverse ve Yapay Zeka’nın eğitimdeki tesirleri ele alındı.

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen, Araştırmacı Müellif Taşkın Koçak’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Metaverse ve Yapay Zeka ile Eğitimin Geleceği” söyleşi, Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleştirildi. Aktifliğe, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, yapay zeka ve Metaverse teknolojilerinin gündelik yaşama ve eğitim sistemine nasıl entegre edilebileceği değerlendirildi. Alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Taşkın Koçak, bu teknolojilerin öğrenme süreçlerine sağlayacağı katkıları ayrıntılandırarak, eğitimde dijitalleşmenin artan değerine vurgu yaptı. Yapay zeka dayanaklı öğrenme sistemleri, sanal sınıf ortamları ve dijital öğretim malzemelerinin gelecekte nasıl şekilleneceğine dair bilgiler verdi.

Program, interaktif sunumlarla desteklenerek iştirakçilerin sürece etkin biçimde dahil olmaları sağlandı. Sanal gerçeklik gözlükleriyle yapılan görüntü gösterimleri ve yapay zeka tabanlı öğrenme sistemlerinden örnekler sunularak, iştirakçilere bu teknolojileri gözlemleme fırsatı verildi. Koçak, eğitimde yapay zekanın şahsileştirilmiş öğrenme tecrübeleri sunabileceğini belirterek, eğitmenlerin ve öğrencilerin bu dönüşüme nasıl adapte olabileceklerine dair teklifler sundu.

Ayrıca, dijital okuryazarlığın değerine dikkat çeken Koçak, yapay zeka ve metaverse teknolojilerinin şuurlu ve etik kullanımının gerekliliğine vurgu yaptı. Ağır ilgi gören aktiflik, soru-cevap kısmıyla devam etti. İştirakçiler, yapay zeka ve metaverse konusunda merak ettiklerini sorma fırsatı yakalarken, Koçak’ın değerlendirmeleri büyük ilgi topladı.

Programda Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Taşkın Koçak’a ikram takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan otomobilden yara almadan kurtuldu r9OuC2N6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Takla atan otomobilden yara almadan kurtuldu

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde takla atan otomobilin sürücüsü yara almadan kurtuldu.

Kaza, İnebolu-Kastamonu karayolu İskir mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, I.K. yönetimindeki 37 BC 975 plakalı FİAT marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak takla attı. Otomobil kazadan yara almadan kurtuldu.

Takla atan otomobil yoldan çekici yardımıyla kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin