Kastamonu Üniversitesi’nde kurumsal iletişim çalışmaları ve uluslararası sıralamalar ele alındı - Karabük Haber Postası
kastamonu universitesinde kurumsal iletisim calismalari ve uluslararasi siralamalar ele alindi YJTK7zu6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kurumsal iletişim çalışmaları ve uluslararası sıralamalar ele alındı

Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısında, eğitimde mükemmeliyet, kurumsal irtibat çalışmaları ve milletlerarası sıralamalar ele alındı.

Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı ile Genel Sekreter Doç. Dr. İbrahim Demirbaş ile senato üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bahar devrinin sonuna yaklaşıldığını belirterek, periyot boyunca Kastamonu Üniversitesi genelinde gerçekleştirilen faaliyetlere değindi.

Özellikle kalite odaklı yürütülen çalışmaların Kastamonu Üniversitesi’nin kurumsal gelişimine kıymetli katkılar sağladığını vurgulayan Rektör Topal, araştırma, eğitim-öğretim, toplumsal katkı ve milletlerarasılaşma alanlarında planlı ve ağır bir mesai harcandığını söz etti.

Kastamonu Üniversitesi’nin ulusal ve milletlerarası alandaki görünürlüğünü artırmaya yönelik gayretlerin sürdüğünü belirten Rektör Topal, bu süreçte özveriyle vazife yapan tüm akademik ve idari çalışana emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Rektör Topal, yeni akademik yılda da kalite odaklı çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti.

Açılış konuşmasının akabinde Kastamonu Üniversitesi Eğitimde Mükemmeliyet Koordinatörü Prof. Dr. Berat Ahi, koordinatörlük bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında senato üyelerine sunum yaptı. Prof. Dr. Ahi, sunumunda, eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik uygulamalar, akademik danışmanlık süreçleri, ölçme-değerlendirme sistemleri ve öğrenci memnuniyet anketleri üzere en önemli faaliyet alanlarına ait bilgiler paylaştı.

Toplantının devamında Kastamonu Üniversitesi Basın Müşaviri Doç. Dr. Selver Mertoğlu, yeni hazırlanan Basın ve Halkla İlgiler Müşavirliği Yönergesi kapsamında yapılan düzenlemeleri ve müşavirlik tarafından yürütülen tanıtım ve bağlantı çalışmalarını senato üyeleriyle paylaştı.

Doç. Dr. Mertoğlu da kurum içi ve dışı irtibatın güçlendirilmesi, basınla alakalar, toplumsal medya idaresi ve görsel kimlik çalışmaları bahislerinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, yükseköğretim alanındaki global endekslerin kriterlerine uygun olarak Kastamonu Üniversitesi’nin milletlerarası sıralamalardaki yeri ve bu kapsamda yürütülen çalışmalar ile geleceğe yönelik stratejiler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Senato Toplantısı, gündem hususlarının görüşülmesi ve değerlendirilmesinin akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dw 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
13 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 12.04.2026 13:48
0
0

BELEDİYE NEŞTERİ VURDU

Millet Bahçesi’nde eski kiracılar tasfiye ediliyor dükkanlar için yeniden ihaleye çıkılacak

Karabük Belediyesi Belediye Meclisi’nin 1 Nisan 2026 tarihli toplantısında alınan karar, Kent Meydanı’ndan Millet Bahçesi’ne taşınan esnaf için yeni bir sürecin kapısını araladı. Mecliste yapılan değerlendirmelerde, daha önce Kent Meydanı’nda faaliyet gösteren ve Millet Bahçesi projesi kapsamında yeniden inşa edilen işyerlerine ilişkin mevcut kira sözleşmelerinin aynen devam ettirilmesinin hem hukuki hem de fiili açıdan mümkün olmadığı açık bir şekilde ortaya kondu.

ESKİ SÖZLEŞMELER NEDEN GEÇERSİZ SAYILDI?

Kararın temel gerekçesi, fiziki ve ekonomik şartların tamamen değişmiş olması. Kent Meydanı’ndaki eski dükkanlarla, Millet Bahçesi içerisinde yeniden inşa edilen işyerlerinin konumu, niteliği ve ticari potansiyeli aynı kabul edilmiyor. Bu nedenle mevcut sözleşmelerin “devam ettirilmesi” yerine, yeni şartlara uygun şekilde yeniden kiralama yapılmasının zorunlu olduğu ifade edildi.

PİYASA KOŞULLARI VE KAMU ZARARI VURGUSU

Meclis kararında özellikle “rayiç bedel” vurgusu dikkat çekti. İşyerlerinin güncel piyasa değerinin altında kiraya verilmesinin belediye açısından doğrudan kamu zararı oluşturacağı belirtildi. Bu durumun hem hukuki sorumluluk doğurabileceği hem de kamu kaynaklarının etkin kullanımına aykırı olacağı dile getirildi.

İhale Süreci Nasıl İşleyecek?

Alınan karar doğrultusunda kiralama işlemleri, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre yürütülecek. Bu kapsamda; İşyerleri açık ihale usulüyle kiraya verilecek, rekabet ortamı sağlanacak, effaflık ilkesi ön planda tutulacak, üm süreç, Belediye Encümeni tarafından yönetilecek. Meclis, ihale sürecinin yürütülmesi için encümene yetki vererek uygulama aşamasını resmen başlatmış oldu.

Bu karar, daha önce aynı alanlarda faaliyet gösteren esnaf için belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. Eski kiracılar açısından herhangi bir “öncelik” ya da “hak devamlılığı” açıkça tanımlanmazken, tüm başvuruların eşit şartlarda değerlendirileceği bir ihale süreci öngörülüyor. Bu da mevcut esnafın dükkanlarını yeniden alabilmesi için rekabetçi teklif vermek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Mecliste yapılan oylama sonucunda karar oy çokluğuyla kabul edildi. Karara destek veren üyeler, kamu yararı, eşitlik ve rekabet ilkelerinin gözetildiğini savunurken; karşı çıkan üyelerin ise daha çok mevcut esnafın mağduriyetine dikkat çektiği kulislerde konuşuluyor.

Millet Bahçesi içerisinde yer alan işyerlerinin ihale usulüyle kiraya verilmesi, belediyenin gelirlerini artırma ve alanın ticari değerini en üst seviyeye çıkarma hedefiyle örtüşüyor. Ancak bu süreç, aynı zamanda yerel esnaf ile belediye arasında yeni tartışmaların da fitilini ateşleyebilecek nitelikte.

Önümüzdeki günlerde ihale takviminin açıklanması ve başvuru şartlarının netleşmesi beklenirken, gözler hem belediyenin atacağı adımlarda hem de esnafın bu sürece vereceği tepkilerde olacak.

OZEL HABER MENSETBELEDIYE NESTERI VURDU

 

Bizi sosyal medyadan takip edin