Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde “Kastamonu söyleşileri” başladı

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "Kastamonu Söyleşileri"nin birincisi başladı.
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından klâsik hale getirilmesi planlanan "Kastamonu söyleşileri" etkinliklerinin birincisi gerçekleştirildi. Fakülte akademisyenlerinin Kastamonu ile ilgili çalışmalarını öğrenciler ve ilgili paydaşlarla paylaşarak bölgesel kalkınmaya katkı sunmayı amaçlayan aktiflik kapsamında, "Kastamonu’da Kırsal Kalkınma ve TKDK" bahisli bir panel düzenlendi.
Moderatörlüğünü İktisat Kısım Lideri Prof. Dr. Serkan Dilek’in yaptığı panelde, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir ile Kastamonu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Vilayet Koordinatörü Ahmet Kuyulu sunum gerçekleştirdi. Aktifliğe öğrenciler ağır ilgi gösterirken, üniversitenin farklı ünitelerinden öğretim üyeleri ve çalışanlar da iştirak sağladı.
Panelde konuşan Prof. Dr. Orhan Kandemir, Kastamonu’nun kırsal kalkınma potansiyeline dikkat çekerek, ilin tarım kesimindeki mevcut durumu ve geleceğe yönelik fırsatlarını kıymetlendirdi.
Tarım dalının ilin gayrisafi yurt içi hasılasında değerli bir yer tuttuğunu belirten Kandemir, kırdan kente göçün ziraî üretimi olumsuz etkilediğine vurgu yaptı.
Kastamonu’nun küçükbaş hayvancılık ve simental ırkı sığır yetiştiriciliği açısından yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kandemir, hayvan pazarının bölgedeki ehemmiyetine değindi.
Kandemir, kırsal kalkınmanın sürdürülebilir olması için kooperatifleşmenin teşvik edilmesi, çiftçilerin üretim ve pazarlama süreçlerinde desteklenmesi ve tarım sigortalarının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.
TKDK Vilayet Koordinatörü Ahmet Kuyulu ise TKDK’nın takviye programlarını ve misyonlarını ayrıntılı bir halde anlattı. Gençler ve bayan teşebbüsçüler için hibe oranlarının artırıldığını vurgulayan Kuyulu, yatırım yapmak isteyenlerin proje davetlerini yakından takip etmeleri gerektiğine dikkat çekti.
Panelin kapanışında konuşan Prof. Dr. Serkan Dilek, öğrencilerin mezuniyet sonrası TKDK hibelerinden faydalanarak kendi işlerini kurabileceklerini belirterek, Kastamonu’nun kırsal kalkınma potansiyelinin kesinlikle kıymetlendirilmesi gerektiğini tabir etti.
Etkinlik, TKDK Vilayet Koordinatörü Ahmet Kuyulu’ya teşekkür dokümanı takdim edilmesiyle sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN’da istiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma konferansı düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN) düzenlenen ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Aydın’ın konuşmacı olduğu "104. Yılında İstiklal Marşı ve Ulusal Şair Mehmet Âkif Ersoy" başlıklı konferans, iştirakçilerin büyük beğenisini topladı.
Farabi Yerleşkesi Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Lisanı ve Edebiyatı Eğtimi öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Aydın, Senato Üyeleri, akademisyenler, idari işçi ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen hürmet duruşunun akabinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Melike Bolat’ın şefliği ve Çok Sesli Korosu’nun eşliğinde İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşının akabinde ise "104. Yılında İstiklal Marşı ve Ulusal Şair Mehmet Âkif Ersoy" başlıklı konuşmasını yapmak üzere Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Lisanı ve Edebiyatı Eğitimi öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Aydın kürsüye davet edildi.
Prof. Dr. Oğuzhan Aydın kelamlarına İstiklal Marşı’nın kabulünün 104. yıl dönümü münasebetiyle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde tertip edilen konferansta olmaktan memnunluk duyduğunu belirterek başladı. Prof. Dr. Aydın, Millî Çaba periyodunda Mehmet Âkif Ersoy’un Türk milletinin azmi, kararlılığı ve gayretini ele alarak derin irfanıyla ortaya koyduğu İstiklal Marşı’nın eşsiz bir abide olduğunu lisana getirdi. Prof. Dr. Oğuzhan Aydın, Ulusal Şair Ersoy’un İstiklal Marşı’nı kaleme aldığı süreci çeşitli anılar üzerinden anlatırken bilhassa dönemin Millî Eğitim Bakanı ve Âkif’in yakın arkadaşı olan Hamdullah Suphi Tanrıöver’in İstiklal Marşı’nın meclise sunulmasında ve Gazi Mecliste bunun ilan edilme sürecinin hayli kıymetli olduğunu lisana getirdi. İstiklal Marşı ve Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı üzerinden de ayrıntılı bilgiler aktaran Prof. Dr. Aydın; tarihin çeşitli periyotlarında ve özellikle Ulusal Çaba devrinde aktif rol oynayan Nene Hatun, Seyit Onbaşı ve Kara Fatma üzere kahramanların üstün çabasının de İstiklal Marşı’nın yazılmasında Âkif’in hislerini derinden etkileyen ögeler olduğuna dikkat çekti.
İstiklal Marşı ve Mehmet Âkif Ersoy’u çeşitli anılar ve kıssalar üzerinden, bilhassa Türk edebiyatının müstesna şiirleri üzerinden dinleyicilere aktaran Prof. Dr. Aydın, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde düzenlenen aktiflik münasebetiyle başta BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile programda emeği geçen ve programa iştirak sağlayan herkese teşekkür ederek kelamlarını tamamladı.
Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Prof. Dr. Oğuzhan Aydın’a teşekkür evrakı takdiminde bulundu. Teşekkür evrakının takdim edilmesinin akabinde aktiflik, günün anısına binaen öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.