Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde iklimin geleceğine ışık tutacak çalışma

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan "Sürdürülebilir Gelecek İçin İklim Perspektifleri" isimli kitap yayımlandı.
Editörlüğünü Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü çalışanı Öğretim Vazifelisi Berkan Güngör ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük’ün yaptığı, global iklim krizine dair kapsamlı bir tahlil sunan "Sürdürülebilir Gelecek için İklim Perspektifleri" kitabı, farklı disiplinlerden ve farklı üniversitelerden akademisyenlerin katkılarıyla yayımlandı. İklim değişikliğinin toplumsal, ekonomik, teknolojik ve sanatsal boyutlarını ele alan eser, hem teorik hem de pratik tahliller sunarak sürdürülebilir bir gelecek için değerli bir müracaat kaynağı olmayı amaçlıyor.
Kitapta, iklim değişikliği ile gayrette toplumsal hareketlerden teknolojik yeniliklere, çevresel ve ekonomik tesirlerden sanatsal yaklaşımlara kadar geniş bir perspektif sunuluyor. Farklı disiplinlerden uzmanların kaleme aldığı kısımlar, iklim krizinin nedenlerini ve sonuçlarını ele alırken, tahlil tekliflerine de odaklanıyor.
Disiplinler ortası bir yaklaşımla hazırlanan ve 19 muharririn katkı sağladığı 14 kısımdan oluşan bu eser, araştırmacılar, akademisyenler, siyaset yapıcılar ve iklim değişikliği konusuna ilgi duyan herkes için kıymetli bir müracaat kaynağı olma özelliği taşıyor. Sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için global problemlere yönelik bütüncül tahliller sunan kitap, ferdi ve toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
Editörlüğünü Kastamonu Üniversitesi’nden Öğretim Vazifelisi Berkan Güngör ile Prof. Dr. Ömer Küçük’ün üstlendiği kitapta Kastamonu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Miraç Aydın, Doç. Serap Yıldız, Doç. Dr. Eray Aktepe, Doç. Dr. Önder Tor, Öğretim Vazifelisi Dr. Mehmet Fırat Olgun, Öğretim Vazifelisi Berkan Güngör, Öğretim Vazifelisi Kazım Yasin Özbey, doktora öğrencisi İsmail Derda Güler ve yüksek lisans öğrencisi Nezihanur Kaptıi Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tevfik Erdem ve Araştırma Vazifelisi Hilal Saygılı Balcıi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Prof. Dr. Semra Demir ve doktora öğrencisi Rojbin Çevik, Harran Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Hakkı Aydoğdu, Doç. Dr. İbrahim Yenigün, Dr. Öğretim Üyesi Şule Sayan ve Araştırma Vazifelisi Dr. Halil İbrahim Şenoli Marmara Üniversitesi’nden doktora öğrencisi Didem Çelik müellif olarak yer aldı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2025 08:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

20 yaşındaki genç park halindeki otomobilde silahla vurulmuş halde bulundu

Çorum’da 20 yaşındaki genç park halindeki araba içerisinde silahla vurulmuş halde ağır yaralı olarak bulundu.

Olay, Dr. İlhan Gürer Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, E.S. (25), 35 DRJ 22 plakalı araba içeresinde silahla başından vurulmuş halde bulundu. 112 Acil Davet Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine sıhhat ve polis takımları sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından birinci müdahalesi yapılan E.S. ağır yaralı olarak Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan E.S.’nin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Olayın akabinde polis grupları araçta incelemelerde bulundu. Araçta yapılan incelemelerde 1 adet tabanca ve 1 adet tüfek bulundu.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.