blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ekim, 2024 08:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde geleceğin iletişimcilerine oryantasyon eğitimi verildi

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2024-2025 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde fakülteye yeni kaydolan öğrencilere oryantasyon eğitimi düzenledi.
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Gazetecilik, Radyo Televizyon, Sinema, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü birinci sınıf öğrencilerine İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin tarafından oryantasyon eğitimi verildi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen oryantasyon eğitiminde İletişim Fakültesi Dekanı Pof. Dr. Muharrem Çetin, birinci sınıf öğrencilerine başarı dolu üniversite hayatı geçirmelerini temenni etti. Fakültenin sunduğu geniş imkanlara ve etkinliklere değinen Dekan Prof. Dr. Çetin, zamanı iyi planlanmanın, dersleri takip etmenin ve derslere aktif katılımın başarıyı arttırdığını vurguladı.
Öğrencilere mezun olduktan sonra iş bulmalarını kolaylaştıracak tavsiyelerde bulunan Çetin, “Çok kitap okuyacaksınız ve yabancı dilinizi geliştireceksiniz. Dil öğrenimi için kursa gitmenize gerek yok, teknolojik imkanlar sayesinde internet üzerinden birçok kaynağa erişebilirsiniz. Yeter ki günde iki saat ayırarak sabırla devam edin” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Çetin, İletişim Fakültesi öğrencilerinin teorik bilginin yanında uygulama pratikleri edinmesi gerektiğini, fakültede yer alan uygulama birimleri Kastamonu Kampüs TV, Kampüs Radyo, Gazete Kampüs, Reklam Atölyesi ve öğrenci topluluklarının faaliyetlerinin önemine değindi. Prof. Dr. Çetin, öğretim elemanları tarafından verilen teknik eğitimler ile öğrencilerin kariyerlerinde başarılı olacaklarını belirtti.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün akredite olmuş bir bölüm olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çetin, Gazetecilik Bölümü’nün de akredite olmak için gerekli başvuruları yapıldığını kaydetti. Kastamonu Üniversitesi’nin gelişmiş imkanlarından bahseden Çetin, öğrencilerin başta kütüphane ve sosyal tesisler olmak üzere bu fırsatlardan yararlanması gerektiğini belirtti. Öğrencilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak için fakülte yönetiminin ve akademik kadrosunun kapılarının her zaman açık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Çetin, bu durumlarda öğrencilerin izlemesi gereken yolları anlattı.
Prof. Dr. Çetin, sınavların büyük bir titizlikle yapıldığını aktararak, kopyaya asla müsamaha göstermediklerinin altını çizdi. Oryantasyon eğitimleri öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gümüşhane’nin yüksek kesimleri kara teslim oldu

Gümüşhane’nin yüksek kısımlarında kar yağışı tesirli oldu. Yaylalar beyaza büründü.
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kadırga ve Kazıkbeli Yaylaları ile Torul ilçesine bağlı Yücebelen Yaylası kara teslim oldu. Dün akşam saatlerinde tesirli olan soğuk hava dalgası ve yağmur, bugün yerini kar yağışına bıraktı. Yaylalar kısa müddette beyaza bürünürken, kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı.
Kadırga Yaylası’nda esnaflık yapan Galip Gülbahar, "Bugün 12 Ekim, Kadırga Yaylası’nda kar yoğunluğunu arttırarak devam ediyor. Meteoroloji uyarmıştı aslında, şu anda ağır bir kar yağışı var. Yollarda 5-6 santimetre kar var, yollar ulaşıma her an kapanmak üzere" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin