Kastamonu Üniversitesi’nde “Kastamonu Söyleşileri-2” kapsamında düzenlenen “Akademide ve Kentte Bayanın Gücü” panelde değerli bilgiler verildi.
Kastamonu Üniversitesi’nde, 8 Mart Dünya Bayanlar Günü hasebiyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Kastamonu Söyleşileri-2” aktifliği çerçevesinde, “Akademide ve Kentte Bayanın Gücü-Kastamonu” bahisli panel gerçekleştirildi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir’in açılış konuşmasıyla başlayan panel, Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Omca Altın’ın moderatörlüğünde yapıldı. Aktiflikte, bayanların akademideki ve kentteki güçlü rolleri üzerine kıymetli konuşmalar yapıldı.
Panelde, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Lideri Halime Nilgün Şener, “Bir Bayan Girişimcinin Hayatı” başlıklı konuşmasında bayan girişimciliğinin zorluklarını ve muvaffakiyetlerini paylaştı.
Dr. Mustafa Eski de “Kastamonu Kadınları” başlığıyla kentin bayanlarının tarihi ve kültürel kıymetini ele aldı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aybala Demirci Aksoy ise “Akademide Bayan Olmak” konusuna değinerek, akademik dünyada bayanların karşılaştığı mahzurları ve elde ettikleri muvaffakiyetleri aktardı.
Son olarak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükran Sırkıntıoğlu Yıldırım, “Kadın Gücüyle Geleceği İnşa Etmek: Teşebbüsçü Kadınlar” başlıklı konuşmasında, teşebbüsçü bayanların toplumda nasıl bir değişim oluşturabileceğini vurguladı.
Panel, Dekan Prof. Dr. Orhan Kandemir tarafından moderatör ve konuşmacılara plaket takdimi ile sona erdi.


Kastamonu Üniversitesi’nde akademide ve şehirde kadının gücü konuşuldu
Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:
“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.
Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

