Reklam
Reklam
kastamonu universitesi yok 2024 engelsiz universite odullerinde turkiye birincisi oldu vJxe1PJK jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi, YÖK 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde Türkiye birincisi oldu

Kastamonu Üniversitesi, engelsiz bir üniversite ortamının teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Töreni”nde 38 bayrak alarak Türkiye birincisi oldu.

Engelsiz bir üniversite ortamının teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Töreni” YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) binasında gerçekleştirildi. Üniversite rektörleri ve engelli öğrencilerin yer aldığı programda, ‘Engelsiz Üniversite Bayrağı’ alan üniversite rektörlerine ödülleri YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından verildi. Düzenlenen törene, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Kerim Güney, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’ndan Tekniker Funda Karakiraz katıldı.

“Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024” kapsamında Kastamonu Üniversitesi önemli bir başarı elde etti. Engelli bireylerin üniversite yaşamına daha rahat ve eşit şekilde katılmasını teşvik etme yönünde adımlar atan Kastamonu Üniversitesi, “Engelsiz Üniversite Bayrakları” kategorisinde 38 bayrak alarak Türkiye birincisi oldu.

Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Kültürel Faaliyetler kategorisinde (mavi bayrak) 4, mekanda erişilebilirlik (turuncu bayrak) kategorisinde 24, eğitimde erişilebilirlikte (yeşil bayrak) ise 10 olmak üzere toplam 38 bayrak alarak önemli bir başarıya imza attı. En çok bayrak kazanan üniversitelerden 20 bayrak ile Necmettin Erbakan Üniversitesi ikinci, 17 bayrak ile İnönü Üniversitesi üçüncü oldu.

Eğitimde fırsat eşitliğini her düzeyde sağlayabilmek, yükseköğretime girişte ve eğitim sürecinde yaşanan engelleri ortadan kaldırmak, üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen törende YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a ödül takdim edildi.

“Engelsiz Üniversite Bayrağı” almak için 112 üniversite bin 709 bayrak başvurusu yaparken, 76 üniversite toplamda 319 bayrak almaya hak kazandı. 76 üniversiteye 228 Turuncu Bayrak, 55 Yeşil Bayrak ve 36 adet Mavi Bayrak verildi. Ödül töreninde ayrıca 15 üniversiteye toplamda 49 nişan verildi. Ödül töreninden Marmara Üniversitesi 11, Anadolu Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi 8’er nişan, Sakarya Üniversitesi ise 4 nişan ile ayrıldı.

Törende konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, engelli öğrencilerin üniversiteye erişimde yaşadıkları zorlukları anlattı. Bu engellerin aşılması için herkese görev düştüğünü söyleyen Prof. Dr. Özvar, Yükseköğretim Bilgi Sistemi verilerine göre, farklı engel düzeylerindeki 58 bin öğrencinin eğitime ve bilgiye ulaşma sorunu yaşadığını ifade etti.

Prof. Dr. Özvar konuşmasında, “Geldiğimiz noktada mekân erişilebilirliği konusunda pek çok üniversitede önemli gelişmeler kaydedilmiş olmakla birlikte eğitimin ve program içeriklerinin farklı engel grubundaki öğrenciler için erişilebilir olması için daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor” dedi.

“Fiziki engeller engel değildir. Asıl engel kalplerdeki ve zihinlerdeki engeldir”

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise konuşmasında, ülkemizde yaşayan milyonlarca engelli bireyin azim ve kararlılıklarının herkese örnek olduğu ve hayatın her alanında gösterdikleri mücadelelerin takdire şayan olduğunu vurguladı. Engelli öğrenci ve çalışanların meselelerini hatırlamanın ve çözüm üretmenin en önemli vazifelerinden biri olduğuna dikkat çeken Rektör Topal, engelli bireylerin eğitime, fiziki mekanlara ve sosyo-kültürel imkanlara erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla yapılan çalışmaların ciddi bir farkındalık oluşturduğunu belirtti.

Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen engelsiz üniversite ödülleri programının bu farkındalığın en güzel tezahürlerinden biri olduğunu ifade eden Rektör Topal, fiziki engellerin asıl engel olmadığını, asıl engelin kalplerdeki ve zihinlerdeki engel olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi olarak engelli bireylerin kendilerini dışlanmış hissetmemesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Engelsiz ve erişilebilir öğrenci dostu kampüs anlayışı ile engelli öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına yapılan çalışmaların önemini vurgulayan Rektör Topal, engelsiz üniversite hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını, ancak daha yapacak çok işleri olduğunu ifade etti.

Engelsiz üniversite çalışmalarının sürdürülebilirlik anlayışı ile devam edeceğini belirten Ahmet Hamdi Topal, bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personeline teşekkür etti.

Ayrıca, engelli öğrenci ve çalışanlar için her alanda erişilebilir, engelsiz üniversite noktasında destek sağlayan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a, Yükseköğretim Kurulu Üyelerine ve ödül müracaatlarını değerlendiren komisyon üyelerine teşekkürlerini sundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
imam hatipli kiz ogrenci ilceye birincilik ile dondu 5gWwuY4j
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü

Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.

Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.

Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu

Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin