Kastamonu Üniversitesi, Webometrics 2025 sıralamasında 2 bin 2782’inci sıraya yükseldi.
Kastamonu Üniversitesi, Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması 2025 sonuçlarına nazaran dünya genelinde 2 bin 278’nci sıraya yükselerek son üç yılda toplam 681 basamaklık bir ilerleme kaydetti. Akademik üretkenlik, dijital görünürlük ve açık erişim siyasetlerindeki iyileştirmeler sayesinde Kastamonu Üniversitesi, sıralamasında istikrarlı bir yükseliş gözlemlendi.
2022 yılında dünya sıralamasında 2 bin 959. basamakta yer alan Kastamonu Üniversitesi, 2023 yılında 2 bin 619, 2024 yılında ise 2 bin 429. sıraya yükselmişti. 2025 yılında 2 bin 278. sıraya ulaşarak, geçtiğimiz yıla kıyasla 151 basamak daha ilerleme sağladı. Türkiye sıralamasındaki kesin bilgiler şimdi açıklanmamış olsa da, bu yükselişin ulusal seviyede de olumlu bir gelişme olduğu bedellendiriliyor.
Konuya ait değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, üniversitenin akademik performansını artırmaya yönelik yürütülen çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, “Son yıllarda bilimsel üretkenliği teşvik eden projelerimiz, araştırmalarımız ve açık erişime verdiğimiz ehemmiyet ve dijital altyapımızdaki güçlendirme çalışmalarımızın tesirlerini görmeye devam ediyoruz. Bu süreçte katkı sağlayan akademisyenlerimize, araştırmacılarımıza, mesai arkadaşlarımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Daha güçlü bir akademik kimlik oluşturma gayemize yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Kastamonu Üniversitesi, bilimsel araştırmalara verdiği takviye ve dijital dönüşüm çalışmalarıyla önümüzdeki yıllarda da akademik sıralamalarda ilerlemeyi hedefliyor.


Kastamonu Üniversitesi Webometrics 2025 sıralamasında yükselişini sürdürüyor
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

