Reklam
Reklam

Kastamonu Üniversitesi Webometrics 2025 sıralamasında yükselişini sürdürüyor

kastamonu universitesi webometrics 2025 siralamasinda yukselisini surduruyor 1frJ3cIh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi, Webometrics 2025 sıralamasında 2 bin 2782’inci sıraya yükseldi.

Kastamonu Üniversitesi, Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması 2025 sonuçlarına nazaran dünya genelinde 2 bin 278’nci sıraya yükselerek son üç yılda toplam 681 basamaklık bir ilerleme kaydetti. Akademik üretkenlik, dijital görünürlük ve açık erişim siyasetlerindeki iyileştirmeler sayesinde Kastamonu Üniversitesi, sıralamasında istikrarlı bir yükseliş gözlemlendi.

2022 yılında dünya sıralamasında 2 bin 959. basamakta yer alan Kastamonu Üniversitesi, 2023 yılında 2 bin 619, 2024 yılında ise 2 bin 429. sıraya yükselmişti. 2025 yılında 2 bin 278. sıraya ulaşarak, geçtiğimiz yıla kıyasla 151 basamak daha ilerleme sağladı. Türkiye sıralamasındaki kesin bilgiler şimdi açıklanmamış olsa da, bu yükselişin ulusal seviyede de olumlu bir gelişme olduğu bedellendiriliyor.

Konuya ait değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, üniversitenin akademik performansını artırmaya yönelik yürütülen çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, “Son yıllarda bilimsel üretkenliği teşvik eden projelerimiz, araştırmalarımız ve açık erişime verdiğimiz ehemmiyet ve dijital altyapımızdaki güçlendirme çalışmalarımızın tesirlerini görmeye devam ediyoruz. Bu süreçte katkı sağlayan akademisyenlerimize, araştırmacılarımıza, mesai arkadaşlarımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Daha güçlü bir akademik kimlik oluşturma gayemize yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kastamonu Üniversitesi, bilimsel araştırmalara verdiği takviye ve dijital dönüşüm çalışmalarıyla önümüzdeki yıllarda da akademik sıralamalarda ilerlemeyi hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin