Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ekim, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi ÜAK toplantısına ev sahipliği yaptı

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) yönetim kurulu toplantısına Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptı. Toplantıda kurulun çalışmaları ele alındı.

Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) yönetim kurulu toplantısı, Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. ÜAK 43. Dönem Başkanı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın başkanlık ettiği toplantıya, ÜAK Yönetim Kurulu Üyeleri ve ÜAK temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ÜAK Yönetim Kurulu üyeleri ve temsilcilerini Kastamonu ve Kastamonu Üniversitesi’nden ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini sundu. ÜAK 43. Dönem Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise ev sahipliği ve misafirperverlikleri için Rektör Topal’a teşekkür etti.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Fırat Üniversitesi Rektörü ve Yurt Dışında Alınan Akademik Unvanların Denkliğini İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Fen-Teknik Bilimler Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü ve Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Harun Çiftçi ile Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ve ÜAK Genel Sekreter V. Prof. Dr. Mustafa Balcı katıldı.

ÜAK Yönetim Kurulu toplantısında, Üniversitelerarası Kurul’un güncel çalışmaları ve gündem maddeleri görüşüldü. Ayrıca, üniversitelerin mevcut çalışmaları ve yükseköğretimde karşılaşılan güncel gelişmeler değerlendirildi. Toplantı sonrasında, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ÜAK Yönetim Kurulu üyelerini Rektörlükte ağırlayarak, Kastamonu Üniversitesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesinin yürüttüğü akademik projeleri, araştırma faaliyetlerini ve öğrenci odaklı hizmetlerini vurgulayarak, üniversitelerle ihtimal iş birliklerinin önemine değindi. Ayrıca, Kastamonu ilinin tarihi ve kültürel zenginliklerine de dikkat çekerek, bölgenin doğal güzellikleri ve geleneksel değerleri hakkında bilgiler verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kozlu belediye meclisi mayis ayi 1 oturumu yapildi 9SLNOiAv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kozlu Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. oturumu yapıldı

Kozlu Belediye Meclisi’nin 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 10.30’da gerçekleştirilen 1. oturumunda çeşitli gündem maddeleri görüşüldü.

Kozlu Belediye Meclisi’nde yoklama ve açılışın ardından gündem maddeleri okunarak bir önceki toplantıya ait tutanak özeti görüşüldü. Toplantıda 2025 yılı gelir gider kesin hesabı oy birliği ile kabul edildi.

Gelirler Müdürlüğü’nün “Belediyemiz İktisadi ve Sosyal Tesislerindeki Uygulanacak Fiyat Tarifelerinin Belirlenmesi” ile ilgili talebi görüşülerek düzenleme yapılmak üzere değerlendirmeye alındı. “Su Aboneliği Güvence Bedelinin İadesi” ile ilgili madde ise oy birliği ile kabul edildi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün “Zonguldak İçme Suyu Tüneli ve Kanal İnşaatı Protokolü” ile ilgili talebi ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün “Toplu Taşıma Ücretlerine Zam” talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda ayrıca gündem dışı madde de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunun ilerleyen günlerde yapılacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin