Kastamonu Üniversitesi ÜAK toplantısına ev sahipliği yaptı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ekim, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi ÜAK toplantısına ev sahipliği yaptı

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) yönetim kurulu toplantısına Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptı. Toplantıda kurulun çalışmaları ele alındı.

Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) yönetim kurulu toplantısı, Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. ÜAK 43. Dönem Başkanı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın başkanlık ettiği toplantıya, ÜAK Yönetim Kurulu Üyeleri ve ÜAK temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ÜAK Yönetim Kurulu üyeleri ve temsilcilerini Kastamonu ve Kastamonu Üniversitesi’nden ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini sundu. ÜAK 43. Dönem Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise ev sahipliği ve misafirperverlikleri için Rektör Topal’a teşekkür etti.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Fırat Üniversitesi Rektörü ve Yurt Dışında Alınan Akademik Unvanların Denkliğini İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Fen-Teknik Bilimler Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü ve Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Harun Çiftçi ile Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ve ÜAK Genel Sekreter V. Prof. Dr. Mustafa Balcı katıldı.

ÜAK Yönetim Kurulu toplantısında, Üniversitelerarası Kurul’un güncel çalışmaları ve gündem maddeleri görüşüldü. Ayrıca, üniversitelerin mevcut çalışmaları ve yükseköğretimde karşılaşılan güncel gelişmeler değerlendirildi. Toplantı sonrasında, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ÜAK Yönetim Kurulu üyelerini Rektörlükte ağırlayarak, Kastamonu Üniversitesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesinin yürüttüğü akademik projeleri, araştırma faaliyetlerini ve öğrenci odaklı hizmetlerini vurgulayarak, üniversitelerle ihtimal iş birliklerinin önemine değindi. Ayrıca, Kastamonu ilinin tarihi ve kültürel zenginliklerine de dikkat çekerek, bölgenin doğal güzellikleri ve geleneksel değerleri hakkında bilgiler verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mobil sigara birakma poliklinigine kadin iscilerden yogun ilgi BWEm8ShK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Mobil sigara bırakma polikliniğine kadın işçilerden yoğun ilgi

Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilere yönelik verilen mobil sigara bırakma polikliniğine erkek çalışanlara göre kadın işçiler yoğun ilgi gösterdi.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Burcu Acar ve merkezde görev yapan sağlık personellerimiz tarafından, Bartın Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına yönelik “Mobil Sigara Bırakma Hizmeti” kapsamında yerinde poliklinik hizmeti verildi. Bu doğrultuda çalışanların karbonmonoksit ölçümleri yapılarak bireylerin bağımlılık düzeylerini somut verilerle görmeleri sağlandı. Ayrıca elde edilen veriler doğrultusunda gerekli bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuldu.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise

’’Sigaranın başta kalp ve damar hastalıkları, çeşitli kanser türleri ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına bir kez daha dikkat çekiyor; sigara kullanan vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde hizmet veren tüm sigara bırakma polikliniklerimizle bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz’’ denildi.

Saha çalışmaları kapsamında sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekilerek, profesyonel destek mekanizmaları hakkında kapsamlı rehberlik sağlanan hizmete erkeklerden daha çok kadın işçilerin ilgi göstermesi dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin