Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısında akademik performans ile 2025 yılı gayeleri görüşüldü.
Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında Kastamonu Üniversitesi Senato Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı’nın yanı sıra Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. İbrahim Demirbaş ve senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Ramazan ayının iyi olmasını dileyerek, Kastamonu Üniversitesi’nin 2025 yılı maksatlarına ve önceliklerine dair değerlendirmelerde bulundu.
Rektör Topal, akademik ve idari süreçlerin güzelleştirilmesi konusunda yürütülen çalışmaların değer taşıdığını vurguladı.
Yeni atanan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı’yı tebrik eden Rektör Topal, Prof. Dr. Kaymakcı’nın Kastamonu Üniversitesine katkılar sağlayacağına inandığını ve yeni misyonunda kendisine muvaffakiyetler diledi.
Toplantıda, Kastamonu Üniversitesi’nin çeşitli akademik üniteleri tarafından 2024 yılı akademik performans dataları sunuldu ve gelecek periyot stratejileri üzerinde görüşmeler yapıldı. İştirakçiler, Kastamonu Üniversitesi’nin gelecekteki maksatları doğrultusunda yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Senato toplantısı, gündem unsurlarının görüşülmesi ve alınan kararların akabinde sona erdi.


Kastamonu Üniversitesi Senatosu, akademik performans ve 2025 hedeflerini değerlendirdi
SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.
Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.
Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.
Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.
İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.
Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

