Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi Senatosu, akademik performans ve 2025 hedeflerini değerlendirdi

Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısında akademik performans ile 2025 yılı gayeleri görüşüldü.
Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında Kastamonu Üniversitesi Senato Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı’nın yanı sıra Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. İbrahim Demirbaş ve senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Ramazan ayının iyi olmasını dileyerek, Kastamonu Üniversitesi’nin 2025 yılı maksatlarına ve önceliklerine dair değerlendirmelerde bulundu.
Rektör Topal, akademik ve idari süreçlerin güzelleştirilmesi konusunda yürütülen çalışmaların değer taşıdığını vurguladı.
Yeni atanan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı’yı tebrik eden Rektör Topal, Prof. Dr. Kaymakcı’nın Kastamonu Üniversitesine katkılar sağlayacağına inandığını ve yeni misyonunda kendisine muvaffakiyetler diledi.
Toplantıda, Kastamonu Üniversitesi’nin çeşitli akademik üniteleri tarafından 2024 yılı akademik performans dataları sunuldu ve gelecek periyot stratejileri üzerinde görüşmeler yapıldı. İştirakçiler, Kastamonu Üniversitesi’nin gelecekteki maksatları doğrultusunda yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Senato toplantısı, gündem unsurlarının görüşülmesi ve alınan kararların akabinde sona erdi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta üretilen narenciye üzümü fideleri 35 ile gönderiliyor

Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Çarıksız köyünde üretilen narenciye üzümü fideleri 35 ile gönderiliyor.
Turhal ilçesine bağlı Çarıksız köyünde, dededen kalma fide üretimi sürdürülüyor. Köyde uzun yıllardır meyve fidanı üretimi yapan Osman Şavkın ve ailesi, bu yıl da kente mahsus narenciye üzümünün fidan aşılama çalışmalarına başladı. Toplam 300 bin fidan kapasitesine sahip tesiste, Amerikan anacı üzerine Tokat narenciye üzümü aşılanıyor. Aşılama süreçleri özel makinelerde gerçekleştirilirken, fidanlar daha sonra talaşla kaplanarak 27 derece sıcaklık ve yüzde 80 nem oranına sahip özel olarak ayarlanan depolarda 21 gün bekletiliyor. Bu süreçlerin akabinde satışa hazır hale gelen fidanlar, Türkiye genelinde 35 farklı ile gönderiliyor. Toprakla buluşan fidanlardaki yapraklar kasım ayında sökümüne başlanıyor.

"Ailecek yıllardır bu işle uğraşıyoruz"
1963 yılından bu yana ailece meyve fidanı üretimi yaptıklarını belirten Osman Şavkın, "Dedemizden gelen bu mesleği yaşatmaya devam ediyoruz. Babam, amcam, kardeşim ve ben yıllardır bu işin içindeyiz. Şu anda 15 bireye istihdam sağlıyoruz. Narenciye üzümü aşılamasında Omega aşı tekniğini 15 yıldır uyguluyoruz" dedi.
Şavkın, kaliteli ve yerli üretimi desteklemek emeliyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Tokat narenciye üzümünü yurt dışına da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.