KASTAMONU ‘nun Tosya ilçesinde Kastamonu Üniversitesi’nin Senato Toplantısına ev sahipliği yaptı. Her ay yapılan senato toplantısını Kastamonu Üniversitesi bu ay Tosya’da yaptı. Tosya Belediyesi ev sahipliğinde yapılan toplantıya Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sezgin Ayan, Prof Dr. Ali Rafet Özkan, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız ve senato üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Aydın katılımlarından dolayı senato üyelerine teşekkür etti. Gündemde yer alan maddelerin görüşülmesinin ardından üyeler dilek ve önerilerini dile getirdi. Senato toplantısının ardından Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın Kaymakam Yusuf Cıbır ve Belediye Başkanı Kazım Şahin ile bir araya geldi. Sohbet havasında geçen görüşmede Rektör Aydın desteklerinden dolayı Tosyalılara teşekkür etti.


Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısı Tosya’da Yapıldı
Kuzyaka’da “Kartopu Yem Karpuzu” denemesi
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Safranbolu’nun Kuzyaka Köyü’nde açıkta sebze yetiştiriciliği yapan üreticileri ziyaret etti.
Ziyarete İl Müdürü Yasin Önder, Şube Müdürü Hüseyin Emre Erol ve teknik personel katıldı. Heyet, “Hasbahçem” işletmesinde üretim yapan Nihat Gökçe ve ailesiyle bir araya geldi.
Ziyaret kapsamında üreticiye bitkisel üretim ve bitki sağlığı konularında bilgilendirmelerde bulunuldu. Tarımsal verimliliğin artırılması ve sağlıklı üretim süreçleri üzerine değerlendirmeler yapıldı.
İLDE İLK KEZ DENENECEK ÜRÜN: “KARTOPU YEM KARPUZU”
Program kapsamında, Karabük’te ilk kez denenecek olan “Kartopu Yem Karpuzu” yetiştiriciliği için hazırlanan deneme parseli de incelendi.
Ekim öncesi yapılan kontrollerde alanın durumu değerlendirilerek üretim sürecine ilişkin teknik gözlemler paylaşıldı.
“BEREKETLİ SEZON” TEMENNİSİ
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki üreticilere başarılar dileyerek, tarımsal üretimde çeşitliliğin artırılmasının önemine dikkat çekti.
Müdürlükten yapılan değerlendirmede, tüm üreticilere bereketli ve verimli bir sezon temennisinde bulunuldu.

