KASTAMONU ‘nun Tosya ilçesinde Kastamonu Üniversitesi’nin Senato Toplantısına ev sahipliği yaptı. Her ay yapılan senato toplantısını Kastamonu Üniversitesi bu ay Tosya’da yaptı. Tosya Belediyesi ev sahipliğinde yapılan toplantıya Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sezgin Ayan, Prof Dr. Ali Rafet Özkan, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız ve senato üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Aydın katılımlarından dolayı senato üyelerine teşekkür etti. Gündemde yer alan maddelerin görüşülmesinin ardından üyeler dilek ve önerilerini dile getirdi. Senato toplantısının ardından Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın Kaymakam Yusuf Cıbır ve Belediye Başkanı Kazım Şahin ile bir araya geldi. Sohbet havasında geçen görüşmede Rektör Aydın desteklerinden dolayı Tosyalılara teşekkür etti.


Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısı Tosya’da Yapıldı
Kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan düştü
Rize’nin Pazar ilçesinde kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen bir kişi yaralandı.
Olay Pazar ilçesine bağlı Hisarlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kiraz toplamak amacıyla ağaca çıkan Tayfun Tafralı, bir anlık dikkatsizlik sonucu dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştü. Tafralı’nın düştüğünü gören yakınları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, engebeli arazide sağlık ekipleri ve çevredeki vatandaşların yoğun çabasıyla sedyeyle taşınarak hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tayfun Tafralı, buradaki ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.


