Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısı Tosya'da Yapıldı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Nisan, 2016 08:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısı Tosya’da Yapıldı

KASTAMONU ‘nun Tosya ilçesinde Kastamonu Üniversitesi’nin Senato Toplantısına ev sahipliği yaptı. Her ay yapılan senato toplantısını Kastamonu Üniversitesi bu ay Tosya’da yaptı. Tosya Belediyesi ev sahipliğinde yapılan toplantıya Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sezgin Ayan, Prof Dr. Ali Rafet Özkan, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız ve senato üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Aydın katılımlarından dolayı senato üyelerine teşekkür etti. Gündemde yer alan maddelerin görüşülmesinin ardından üyeler dilek ve önerilerini dile getirdi. Senato toplantısının ardından Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın Kaymakam Yusuf Cıbır ve Belediye Başkanı Kazım Şahin ile bir araya geldi. Sohbet havasında geçen görüşmede Rektör Aydın desteklerinden dolayı Tosyalılara teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin