Kastamonu Üniversitesi öğrencileri, hazırladıkları projeyle hasta yakınlarına moral verdi - Karabük Haber Postası
kastamonu universitesi ogrencileri hazirladiklari projeyle hasta yakinlarina moral verdi pqMGe1V1 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2024 04:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri, hazırladıkları projeyle hasta yakınlarına moral verdi

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri, hazırladıkları proje kapsamında Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Palyatif Bakım Merkezinde tedavi gören hastaların yakınlarına moral verdi.

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bolümü öğrencilerince “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında hazırladıkları proje çerçevesinde Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım Merkezinde “Palyatif Hasta Yakınlarına Destek” konulu proje çalışması gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri tarafından Palyatif Bakım Merkezinde tedavi gören hastaların bakımlarını üstlenen ya da refakatçilerinin dinlenme ve keyifli vakit geçirmeleri sağlandı.

Proje çerçevesinde Palyatif Bakım Merkezinin önerileri doğrultusunda hasta yakınlarının ilgilerine göre faaliyet grupları da kurularak moral etkinlikleri düzenlemek suretiyle hasta yakınlarının moral motivasyonu yüksek tutulmaya çalışıldı. Moral etkinlikler için geleneksel Türk sanatlarından olan ebru sanatının yanında hasta yakınlarının ilgilerine göre boyama, yapboz, boncuk işi gibi etkinlikler düzenlendi.

Projenin son gününde Palyatif Bakım Ünitesinde gerçekleştirilen Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencilerinin organize ettiği çay partisi, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Emine Nihal Lındberg, Doç. Dr. Ramazan Alabaş, KEAH Başhekim Yardımcısı Yasemin Yavuz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Pakize Çetin, projede görev alan öğrenciler, Palyatif Bakım Ünitesi çalışanları ve hasta yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda minibus ile hafif ticari arac carpisti 7 yarali gihnxQFG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde minibüs ile hafif ticari aracın çarpışması neticesinde meydana gelen kazada 7 kişi yaralandı.

Kaza, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Kastamonu-Taşköprü karayolu Tekev mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Taşköprü istikametinde seyir halinde olan Sezer Y. idaresindeki 37 ABP 346 plakalı hafif ticari araç ile aynı istikametteki Macit K. yönetimindeki 55 PG 145 plakalı minibüs çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan minibüs refüjdeki ağaçlara çarparak yolu karşı şeridine geçerken, hafif ticari araç ise ters döndü. Kazada sürücüler ile araçlarda bulunan 5 kişi yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Taşköprü Devlet Hastanesi ve Kastamonu il merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Kazaya karışan araçlar ise çekici yardımıyla kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin