Reklam
Reklam

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri, hazırladıkları projeyle hasta yakınlarına moral verdi

kastamonu universitesi ogrencileri hazirladiklari projeyle hasta yakinlarina moral verdi pqMGe1V1 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2024 04:30 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri, hazırladıkları proje kapsamında Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Palyatif Bakım Merkezinde tedavi gören hastaların yakınlarına moral verdi.

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bolümü öğrencilerince “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında hazırladıkları proje çerçevesinde Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım Merkezinde “Palyatif Hasta Yakınlarına Destek” konulu proje çalışması gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri tarafından Palyatif Bakım Merkezinde tedavi gören hastaların bakımlarını üstlenen ya da refakatçilerinin dinlenme ve keyifli vakit geçirmeleri sağlandı.

Proje çerçevesinde Palyatif Bakım Merkezinin önerileri doğrultusunda hasta yakınlarının ilgilerine göre faaliyet grupları da kurularak moral etkinlikleri düzenlemek suretiyle hasta yakınlarının moral motivasyonu yüksek tutulmaya çalışıldı. Moral etkinlikler için geleneksel Türk sanatlarından olan ebru sanatının yanında hasta yakınlarının ilgilerine göre boyama, yapboz, boncuk işi gibi etkinlikler düzenlendi.

Projenin son gününde Palyatif Bakım Ünitesinde gerçekleştirilen Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencilerinin organize ettiği çay partisi, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Emine Nihal Lındberg, Doç. Dr. Ramazan Alabaş, KEAH Başhekim Yardımcısı Yasemin Yavuz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Pakize Çetin, projede görev alan öğrenciler, Palyatif Bakım Ünitesi çalışanları ve hasta yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı SGK Müdürlüğüne Muhammet Çetin atandı

alapli sgk mudurlugune muhammet cetin atandi Kd94LIuD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğüne Muhammet Çetin atandı.

Alaplı ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğün’de 15 yıldır SGK Merkez Müdürlüğünde görev yapan Muhammet Çetin atandı.

Muhammet Çetin, Alaplı ilçesindeki yeni SGK binasının çalışma ortamının çok güzel olduğunu belirterek, ekip arkadaşlarıyla özverili bir şekilde çalışacağını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin