Reklam
Reklam

Kastamonu Üniversitesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı

kastamonu universitesi ile genclik ve spor il mudurlugu arasinda is birligi protokolu imzalandi AYtVfPwp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle üniversite öğrencilerinin sportif, sanatsal ve toplumsal etkinliklere daha etkin katılmaları sağlanacak.

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortasında eğitim, spor ve toplumsal alanlarda iş birliğini geliştirmeye yönelik bir protokol imzalandı. Protokol, öğrencilerin fizikî, kültürel ve toplumsal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor. İmza merasimi, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile Kastamonu Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Sami Kuşçu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Protokol kapsamında, üniversite öğrencilerinin sportif, sanatsal ve toplumsal etkinliklere daha faal iştiraki teşvik edilecek. Gönüllülük faaliyetleri, toplumsal sorumluluk projeleri ve bağımlılıkla çaba çalışmaları desteklenecek. Birebir vakitte, öğrenci topluluklarının düzenlediği etkinliklere daha fazla imkân sağlanması planlanıyor.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, protokolün öğrencilerimizin akademik muvaffakiyetlerinin yanı sıra toplumsal, kültürel ve sportif alanlarda da kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacağını belirtti. Üniversitenin imkanlarının Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılacak ortak çalışmalarda değerlendirileceğini tabir eden Rektör Topal, öğrencilerin spor tesislerinden faydalanmasının, gönüllülük faaliyetlerine katılmasının ve toplumsal projelerde yer almasının teşvik edileceğini vurguladı.

Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Sami Kuşçu ise sporun ve toplumsal aktifliklerin gençlerin gelişimindeki değerine dikkat çekerek, protokolün öğrencilerin spor ve toplumsal faaliyetlere iştirakini artıracağını belirtti. Üniversite öğrencilerinin spor tesislerinden yararlanmasının sağlanacağını tabir eden Kuşçu, tıpkı vakitte Kastamonu Üniversitesi ile ortak projeler geliştirerek iş birliğini daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini lisana getirdi.

Protokol çerçevesinde, Kastamonu Üniversitesi öğrencileri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı tesislerden faydalanabilecek. Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri için staj ve uygulama alanları oluşturulacak. Ayrıyeten, Kastamonu Üniversitesi’nin düzenlediği sportif etkinliklerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenör ve teknik destek sağlayacak. İl Müdürlüğü bünyesindeki spor tesislerinin ve imkanlarının kullanımına yönelik planlamalar yapılacak.

Öte yandan, Kastamonu Üniversitesinin de çeşitli alanlarda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne dayanak sağlayacak. Kastamonu Üniversitesine ilişkin kimi spor tesisleri, salonlar ve eğitim alanları, ortak etkinlikler ve projeler kapsamında kullanılabilecek. Öğrencilerin ve akademisyenlerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanılarak, spor bilimleri ve toplumsal sorumluluk projeleri alanında ortak çalışmalar yürütülecek.

Protokol kapsamında, tarafların ortak projeler geliştirmesiyle Kastamonu’daki gençlerin spor ve toplumsal hayata daha fazla iştiraki sağlanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Amasya’da 65. Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı

amasyada 65 kiraz tesvik yarismasi yapildi pxHFc3zK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Türkiye’nin en eski kiraz teşvik yarışması Amasya’da 65 yıldır gerçekleştiriliyor. Geçen yıl bahçelerde yaşanan zirai don afeti nedeniyle yapılamayan yarışmada üretimin bol olduğu bu yıl ilk üçe giren kiraz üreticilerine altın hediye edildi.

Kentte düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışma öncesi Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri bahçelerin yolunu tuttu. Titiz araştırmalar sonucu ödül almaya hak kazanan ürünler ile üreticileri belirlendi.

Birinci Alpaslan köyünden Yusuf Eser

Birinciliği Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünden Yusuf Eser kazandı. Yarışmaya ailesiyle birlikte gelen Eser, ödül çekini Amasya Valisi Önder Bakan’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci Aydınlık köyünden Hasan Hüseyin Erdem, üçüncü ise Ormanözü köyünden Murat Pamuklu üçüncü oldu. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen ödül törenine AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu ile diğer yetkililer de katıldı. Halk oyunları ekibinin sahne aldığı yarışmayı izleyen vatandaşlara paketler halinde kiraz dağıtıldı.

“Türkiye’nin en eski kiraz yarışması”

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Türkiye’nin en eski kiraz yarışmasını Amasya’da yapıyoruz. 1962 yılından bu yana 65 yıldır bu yarışma geleneksel olarak yapılıyor. Sadece geçen yıl zirai afeti don nedeniyle ağaçlar meyve vermediği için yarışma yapılamamıştı. Dereceye giren üreticilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekleniyor

Coğrafi işaretli Amasya kirazının Türk kirazı olarak tanındığını anlatan Cebeci, “Rusya, Almanya gibi ülkelere ilimizden kiraz ihracatı yapılıyor. Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekliyoruz” diye konuştu.

“1963’te dedemin diktiği kiraz ağaçlarından ürün alıyoruz”

Geleneksel yarışmanın bu yılki şampiyonu Yusuf Eser de, “1963 yılında dedemin diktiği kiraz ağaçlarını yetiştirerek ürün alıyoruz. Teknolojik gelişmeleri de takip ederek ailece üretim yapıyoruz. Bölgede kiraz üretiminin merkezi olmasını istediğimiz köyümüz Alpaslan’ın daha da gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Eser’in eşi Gülhanım Eser’de 65 yıldır süren yarışmanın bu yılki kazananın olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi”

Ömrü bahçelerde şifa kaynağı kirazlardan toplayarak geçen Sadiye Öztürk, yarışmanın kazananlarını alkışlayarak kutladı. Geçen yıl kiraza hasret kaldıklarını hatırlatan Öztürk, “Bir tane bile kiraz yemek nasip olmamıştı. Ama bu sene Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi. Bol kirazımız var. Her yere yetecek inşallah” şeklinde konuştu. Yarışmaya Çiğdemlik köyünde katılan Ertan Uzun ise, genç bir çiftçi olarak üretim yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin