Reklam
Reklam

Kastamonu Üniversitesi çalışanına afet farkındalık eğitimi

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Eylül, 2023 20:36 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi’ndeki akademik ve idari çalışana, afetlere müdahale konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nde akademik ve idari çalışana yönelik, afet farkındalık eğitimi düzenlendi. Afet farkındalık, temel yangın farkındalık, acil durum grupları oluşumu, yaralı taşıma adapları, yangın söndürme alanında verilen eğitimler, Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleştirildi. İhtimal doğal afetler karşısında müdahale gerektirebilecek durumlara yönelik teorik ve uygulamalı olarak acil durum bilgisinin edinilmesi ve farkındalık oluşturulması maksadıyla düzenlenen eğitim, AFAD çalışanları Mehmet Kapdan ve Remzi Yeşilçimen tarafından verildi.

Çok sayıda akademisyen ve idari işçinin katıldığı eğitimde iştirakçilere afet ve acil durum hareket anında yapılması gereken uygulamalar uygulamalı olarak deneyimlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin