Karabük Postası tarafından
25 Nisan, 2016 07:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Tarihinin En Büyük Uyuşturucu Operasyonu Yapıldı

KASTAMONU 'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir otomobilde yaptıkları aramada 3 milyon 500 bin TL değerinde 23 kilo 900 gram eroin ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Van'dan İstanbul'a uyuşturucu taşındığı ihbarını değerlendi ren Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Tos ya D-100 karayolunda bir oto- mobili takibe aldı. Bir süre sonra otomobili durduran Kastamonu KOM ekipleri, otomobilde yaptıkları aramada aracın gizli bölmeleri ve koltukların altına saklanmış paketler halinde 23 kilo 900 gram eroin ele geçirdi. Kastamonu KOM ekipleri, olayla ilgili araç içerisinde bulunan 2 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara çıkarılacak.Öte yandan, operasyonun Kastamonu tarihinde en büyük uyuşturucu operasyonu olduğu ve ele geçirilen eroinlerin yaklaşık değerinin 3 milyon 500 bin TL olduğu belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 08:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BARÜ’de “Yaz Akademisi Kursu” yoğun ilgi gördü

Bartın Üniversitesinde (BARÜ)resimden müziğe yabancı lisandan spora birçok eğitimin gerçekleştirildiği kursta çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) çocukların yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmelerini sağlamak maksadıyla açılan "Yaz Akademisi Kursu" muvaffakiyetle tamamlandı. BARÜ Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) koordinatörlüğünde 3 hafta süren kursta çocukların yaş kümelerine nazaran eğitim içerikleri hazırlandı.
Program boyunca BARÜ’den alanında uzman akademisyenler tarafından 7-11 yaş kümesi ile 12-15 yaş kümesindeki çocuklara yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Çocuklar kano, müzik, zekâ oyunları, eğitsel oyunlar, bedensel antrenmanlar, tekvando, fotoğraf ve yabancı lisan eğitimleriyle zihinsel ve toplumsal hünerlerini geliştirme fırsatı buldu.
Üniversite olarak düzenledikleri yaz akademisiyle çocukların toplumsal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sunmayı hedeflediklerini belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Üniversitemizde düzenlediğimiz Yaz Akademisi Kursu, içerdiği eğitim programlarının yanı sıra çocukların potansiyellerini keşfedecekleri bir ortam oldu. Üniversitemizin kapılarını erken yaşta bilime ve öğrenmeye meraklı genç jenerasyonlara açmaktan büyük memnunluk duyduk. Onların toplumsal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefledik. Bu kanılarla iştirak gösteren öğrencilerimize, programın muvaffakiyetle yürütülmesinde emeği geçen Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin