Kastamonu ormanları, dijital gözetleme kameralarıyla izlenecek - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2023 04:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu ormanları, dijital gözetleme kameralarıyla izlenecek

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarının gözetlenebilmesi için gözetleme kulelerine dijital gözetleme kamerası kuruldu.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarına karşı önlemlerini her geçen gün artırıyor. Bu çerçevede Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarına karşı Ahlatcık ve Saraycık yangın gözetleme kulelerine dijital gözetleme kamera sistemi kuruldu. Bu sistem sayesinde haftanın her günü 24 saat boyunca Kastamonu ormanları dijital kamera ile izlenirken, birebir vakitte yangın gözetleme kulesindeki vazifeliler tarafından takibi yapılacak. Bu sayede ormanda çıkan yangın ya da rastgele bir duman erkenden fark edilerek yangın büyümeden denetim altına alınabilecek.

Dijital gözetleme kamera kurulumuyla ilgili Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Teknoloji tarafını seçti. Orman yangınlarıyla gayrette en son sistem neyse Orman Genel Müdürlüğü, bu sistemin içinde olmaya devam edecektir. Bu çerçevede 24 saat uyumayan ve her daim iş başında bulunan grubumuza teknoloji ile güçlendirdik. Ahlatcık ve Saraycık yangın gözetleme kulelerinde dijital gözetleme kamera kurulumunu tamamlandı. Her yeni gün dünden daha güçlü ve hazırız. Tekrar de en büyük gücümüz siz pahalı vatandaşlarımızın dikkati ve ormanlara sahip çıkmalarıdır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda daglik alanda ucurumdan dusen genc icin ekipler seferber oldu X2zJSyiv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da dağlık alanda uçurumdan düşen genç için ekipler seferber oldu

Kastamonu’nun Küre ilçesinde dağlık alanda dolaştığı sırada dengesini kaybederek uçuruma düşen genç için ekipler seferber oldu. 30 metrelik uçuruma düşen genç, ekiplerin çalışmasıyla güçlükle düştüğü yerden kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Küre ilçesine bağlı Karadonu Köyü sınırlarında bulunan Doğanlar Kalesi mevkiinde dağlık alanda gezen 22 yaşındaki A.T.C., dengesini kaybederek uçuruma düştü. Yaklaşık 30 metre yuvarlanarak düştüğü yerde kayalıklara sıkışan A.T.C. için yakınları, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, yaralı gence ulaşmak için çalışma başlattı. Zorlu arazi şartlarına rağmen ekipler, güçlükle yaralı gence ulaştı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan genç, ekiplerin müşterek çalışması sonucu sedyeye alınarak güçlükle uçurumdan çıkartılabildi. Ambulansın beklediği noktaya kadar getirilen genç, ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin