Kastamonu ormanları, dijital gözetleme kameralarıyla izlenecek - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka kalan --:--
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2023 04:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu ormanları, dijital gözetleme kameralarıyla izlenecek

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarının gözetlenebilmesi için gözetleme kulelerine dijital gözetleme kamerası kuruldu.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarına karşı önlemlerini her geçen gün artırıyor. Bu çerçevede Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarına karşı Ahlatcık ve Saraycık yangın gözetleme kulelerine dijital gözetleme kamera sistemi kuruldu. Bu sistem sayesinde haftanın her günü 24 saat boyunca Kastamonu ormanları dijital kamera ile izlenirken, birebir vakitte yangın gözetleme kulesindeki vazifeliler tarafından takibi yapılacak. Bu sayede ormanda çıkan yangın ya da rastgele bir duman erkenden fark edilerek yangın büyümeden denetim altına alınabilecek.

Dijital gözetleme kamera kurulumuyla ilgili Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Teknoloji tarafını seçti. Orman yangınlarıyla gayrette en son sistem neyse Orman Genel Müdürlüğü, bu sistemin içinde olmaya devam edecektir. Bu çerçevede 24 saat uyumayan ve her daim iş başında bulunan grubumuza teknoloji ile güçlendirdik. Ahlatcık ve Saraycık yangın gözetleme kulelerinde dijital gözetleme kamera kurulumunu tamamlandı. Her yeni gün dünden daha güçlü ve hazırız. Tekrar de en büyük gücümüz siz pahalı vatandaşlarımızın dikkati ve ormanlara sahip çıkmalarıdır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda 75 yillik arife bayrami gelenegi eqcneput
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da 75 yıllık “Arife Bayramı” geleneği

Samsun’da 75 yıldır aralıksız sürdürülen “Arife Bayramı” bu yıl da çocuk eğlenceleriyle yaşatıldı.

Samsun’un Terme ilçesinde geleneksel Arife Bayramı bu yıl da çocuklar için unutulmaz hale geldi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Gökçeağaç Mahallesi’nde düzenlenen bayram kutlamasında Aileler gelenek değerlerini hissederken, gösterilerle de çocuklar unutulmaz anlar yaşadı.Mahalle sakinleri tarafından hazır edilen şeker ve çikolatalar tepsilerle çocukların sepet ve poşetlerine dolduruldu.

Gelenek ve göreneklerin nesillere aktarılmasında Arife Bayramının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “75 yıl önce Fadime ninemizin çocuklara yufka dağıtarak başlattığı bugün ise şeker ve çikolatalarla devam eden bu bayram çocuklarımıza 2 bayram yaşatıyor. Tabi ki çocuklarımız çok sevinçli, geleneklerimizin geçmişten geleceğe taşınması çok önemli. Burada emeği geçen, başlatan ve bugüne taşıyan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’de bayramların coşkuyla yaşandığını ancak dünyada bayram sevincini yaşayamayan çocuklara da değinen Başkan Şenol Kul, “Bu arada unutmamamız gereken bir şey daha var. Biz iki bayram kutluyoruz ama dünyadaki çocuklarımızın hepsi aynı bayramı kutlayamıyor. Buradan o çocuklarımıza da dualar ediyoruz. İnşallah onlarda bayramlarını kutlayacakları günlere en kısa sürede kavuşurlar. Özellikle Gazze’de, Filistin’de, dünyanın her tarafında çocukların ve müslümanların mübarek Ramazan Bayramını da kutluyorum” şeklinde konuştu.

Ailesiyle birlikte Ankara’da yaşayan ve Terme’deki Arife Bayramına katılan 11 yaşındaki Zeynep Kılıç, “Bu bayram burada çok mutlu oldum. Oyunlara katıldım, şeker dağıttılar, belediye başkanıyla görüştüm. Oyunları çok güzeldi, çok mutlu oldum” dedi.

Etkinlik sonunda mahalleli Ramazanın son iftarını açmak için hep birlikte sofraya oturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin