KASTAMONU Tarihi Kentler Birliği’nin hazırlayacağı belgeselde, Kastamonu konakları da yer alacak. Kastamonu Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı Safranbolu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Kastamonu Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu ve proje ekibi katıldı. Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’in de katıldığı 2017 yılının ilk bölge toplantısı “Doğal-Kültürel Mirasın Korunması Sürecinde Bölgesel İşbirliklerinin Önemi” başlığı altında tüm karedeniz bölgesi ve çevre illerdeki belediyelerden gelen konukların katılımları ile gerçekleşecektir. Toplantında Tarihi Kentler Birliği tarafından yeni bir belgesel hazırlanması ve bu belgeselde Kastamonu Konakları’nın da yer alacağı belirtildi. Yönetmenler Hasan Özgen ve Kurtuluş Özgen konuyla ilgili Kastamonu’ya geleceği ve konaklarda incelemelerde bulunacakları belirtildi. Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın talimatları doğrultusunda başlatılan tarihi çalışmalarda böylelikle meyvesini vermeye başladığını kanıtlamış oldu. Toplantı ilçe gezisiyle son buldu.


Kastamonu Konakları için belgesel çekilecek
Kargo gönderiminden kaçak ürün çıktı
DÜZCE(İHA) – Düzce’de jandarma ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, İstanbul’a kargo firmaları aracılığıyla sevk edilmek istenen kaçak ürünler ele geçirildi.
Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, kargo firmaları aracılığıyla Doğu illerinden İstanbul’a kaçak ürün sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Edinilen istihbari bilgiler doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı. Şüpheli şahıslara ait kargolarda gerçekleştirilen adli aramalarda 920 paket elektronik sigara kartuşu, 7 bin 616 paket sigara sarma kağıdı ve 28 çift ayakkabı ele geçirildi.
Ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.


