Kastamonu Valiliği tarafından, bu akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağış sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce, Kastamonu için yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış tahmini yapıldı. Kastamonu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu akşam saatlerinden yarın sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen yağışla ilgili vatandaşların tedbirli olması istendi. Açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre Kastamonu çevrelerinde saat 18.00 ile yarın saat 09.00 arasında yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve doğu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.


Kastamonu için yağış uyarısı
Elektrik direğine çarpan hafif ticari araç devrildi: 2 yaralı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde elektrik direğine çarpan hafif ticari aracın devrilmesi neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, İnebolu ilçesi Yamaç köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yaşar K. idaresindeki plakası öğrenilemeyen hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan araç devrildi. Kazada sürücü ile yanında bulunan Selameddin K. araçta sıkışarak yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından İnebolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

