Karabük Postası tarafından
14 Mayıs, 2014 07:40 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kastamonu Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman; “Türkiye, 188 Ülkeye 16 Milyar Dolar Tarımsal Ürün İhracatı Yapıyor”

KASTAMONU Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Türkiye’nin 188 ülkeye 16 milyar dolar tarımsal ürün ihraç eden bir ülke konumuna geldiğini söyledi. Yaman, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun (İFAP) kuruluş günü olan14 Mayıs’ın “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Yaman, Türkiye’de yaklaşık 3 milyon tarım işletmesinin bulunduğunu ve 20 milyon civarında insanın kırsal alanda yaşadığını belirterek, şunları kaydetti: “80 ülkeden 115 tarımsal organizasyonun üye olduğu, dünyadaki 600 milyon çiftçiyi temsil eden Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP) tarafından 1984 yılında Hindistan’da alınan karar doğrultusunda, her yıl 14 Mayıs günü tüm dünyada “Dünya Çiftçiler Günü” olarak, çeşitli etkinlikler ile kutlanmaktadır. Bugün, ülkemizde yaklaşık 3 milyon tarım işletmesi bulunmakta, 20 milyon civarında insanımız da kırsal alanda yaşamaktadır. Bu insanlarımız fedakârlık, çalışkanlık, kanaatkârlık ve vatan sevgisinin somutlaştığı nüfus kesimimizi oluşturmaktadır. Üretim, ihracat, istihdam ve sanayinin temel ham madde ihtiyacını karşılaması gibi yönleri itibariyle büyük önem arz eden tarım sektörü; gıda güvenliği yönüyle içinde bulunduğumuz zaman dilimiyle çok daha önemli hala gelmiştir. Son yıllarda, iklim değişikliği, küresel ısınma, gıda güvenliği ve güvencesi konularının sık sık gündeme gelmesi ve tarım ürünlerindeki arz - talep dengesinin değişmesi ile dünyanın tarıma olan ilgisi giderek artmaktadır. Bu süreçte bizim de dünya tarım üretiminde ve pazarlarında yerimizi almamız gerekmektedir. Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan yeni projeler ve sektöre sağlanan destekleri ile; tarım sektörü geçtiğimiz 9 yılda büyüyerek son 50 yılın en istikrarlı dönemini yakalamış olup, ülkemiz 188 ülkeye 16 milyar dolar tarımsal ürün ihraç eden bir ülke konumuna ulaşmıştır. 62 milyar dolara ulaşan tarımsal GSYH ile ülkemiz dünyada 7’inci sıraya, Avrupa’da 1’inci sıraya yükselmiştir. Bizler ülkemizin gıda güvencesinin sağlanması, toplumun, gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı ve kaliteli beslenmesi, sanayimizin ihtiyacı olan hammaddenin üretilmesi ve tarımımızın uluslararası alanda rekabet edebilecek doğrultuda sürdürülebilir bir şekilde gelişmesi için tüm gücümüzle ekip ruhu ile çalışmaya devam edeceğiz”
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da 208 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Samsun’da narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda bir ikamette yapılan aramada 208 adet ecstasy hap ele geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında İlkadım ilçesinde bir adrese operasyon düzenledi. Operasyonda D.G. (20) isimli şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde yapılan aramada 208 adet ecstasy hap ele geçirildi. Olayla ilgili şüpheli hakkında ’uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin